USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Розірвання всіх договорів оренди на землю з УПЦ МП відбудеться після прийнятого Верховною Радою рішення, – Кличко

Заборона діяльності церков з керівництвом у РФ стане додатковою підставою для розірвання договорів оренди на землю з УПЦ МП
Київрада
Київрада
Джерело: відкриті джерела

Ухвалення Верховною Радою законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, керівний центр яких розташований у державі-агресорі, стане додатковою підставою для припинення договорів оренди на землю з Українською православною церквою (Московського патріархату). Про це йдеться у відповіді міського голови Києва Віталія Кличка на петицію.

"Після прийняття Верховною Радою України зазначеного законопроєкту орендодавці земель комунальної власності територіальної громади міста Києва вживатимуть заходів щодо розірвання договорів оренди з Українською православною церквою на підставі нової норми законодавства", – йдеться у повідомленні. 

Кличко зазначив, що на сьогодні відповідні акти законодавства не ухвалила ні Верховна Рада, ні Кабмін, тому такі заходи мають відбуватися відповідно до чинних норм законодавства України, а саме Земельного кодексу, закону "Про оренду землі". 

Також у відповіді йдеться про те, що Київська міська рада та її органи вживають системних заходів у частині припинення договорів, виконання яких супроводжується порушеннями норм законодавства.

"Отже, заходи щодо реалізації порушених в електронній петиції питань вживатимуться в межах чинного законодавства України, а додаткові – після ухвалення Верховною Радою України відповідних законодавчих актів", – пояснив мер.

Петиція на сайті Київради із закликом скасувати право постійного користування земельними ділянками, на яких розташовані релігійні споруди УПЦ (МП) у Києві, набрала необхідну для розгляду кількість голосів, зібравши 6059 підписів.

2 травня Київська влада у відповідь на петицію заявила, що орендодавці комунального майна міста вживатимуть заходів щодо розірвання договорів оренди з УПЦ (МП) тільки після ухвалення Верховною Радою законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, керівний центр яких розташований у державі-агресорі.

Розірвання договорів з УПЦ МП

Орендодавці комунального майна Києва вживатимуть заходів щодо розірвання договорів з УПЦ МП лише після ухвалення Верховною Радою законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, керівний центр яких розташований у державі-агресорі. Про це йдеться у відповіді столичної влади на петицію про розірвання всіх договорів Києва з УПЦ МП.

"Після ухвалення Верховною Радою України зазначеного законопроєкту орендодавці комунального майна територіальної громади міста Києва вживатимуть заходів щодо розірвання договорів оренди з Українською православною церквою, – йдеться у відповіді.

Зазначається, що заходи щодо реалізації порушених в електронній петиції питань вживатимуться після затвердження парламентом відповідних законодавчих актів, оскільки припинення діяльності релігійних організацій є однією з підстав заборони на право користування земельними ділянками.

Передісторія

6 квітня петиція на сайті Київської міської ради із закликом розірвати всі договори столиці з УПЦ МП набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

Кабмін пропонує Верховній Раді заборонити діяльність релігійних організацій, керівний центр яких розташований у Росії.

Читайте також:
У столиці в розшук оголосили понад 5000 осіб за неявку до ТЦК У столиці в розшук оголосили понад 5000 осіб за неявку до ТЦК
Мінкульт дозволив демонтувати Арку дружби народів у Києві Мінкульт дозволив демонтувати Арку дружби народів у Києві
Петиція про звільнення ректора КНУ набрала необхідну кількість голосів Петиція про звільнення ректора КНУ набрала необхідну кількість голосів
Київський прокурор Гуцуляк оселився в елітному котеджному містечку, де будинки коштують від 18 мільйонів гривень, – розслідування Київський прокурор Гуцуляк оселився в елітному котеджному містечку, де будинки коштують від 18 мільйонів гривень, – розслідування