USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Розганяв наративи Кремля та закликав ЗСУ не чинити опір: Колаборант Дусь отримав підозру

Після захоплення Криму зловмисник втік на тимчасово окуповану територію
підозра Дусь
Колаборант Ігор Дусь
Джерело: СБУ

Служба безпеки України зібрала доказову базу на підсанкційного пропагандиста Ігоря Дуся, який публічно заперечує існування української державності. Про це інформує пресцентр СБУ.

"Зловмисник у 2014 році був радником російського терориста Стрєлкова-Гіркіна і наразі позиціонує себе як "православний публіцист". Також він очолює громадську організацію "Народний собор", яка є українською "філією" однойменного російського об’єднання під егідою РПЦ", – йдеться в повідомленні.

Після захоплення Криму зловмисник втік на тимчасово окуповану територію українського півострова. Там він був постійним "гостем" ефірів російських телеканалів, де виступав у ролі "політичного" або "релігійного" експерта і виправдовував агресію проти України.

Після повномасштабного вторгнення Дусь уже в Москві публічно вихваляв учасників окупаційних угруповань РФ і закликав бійців ЗСУ не чинити спротив загарбникам.

Крім того, він активно "розганяв" наративи Кремля щодо "утисків" представників УПЦ МП і вихваляв антиукраїнську діяльність московського патріарха Кирила.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти підривної діяльності фігуранта проти державної безпеки України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  •  ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  •  ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України).

Наразі зловмисник перебуває на території Росії. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Читайте також:
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
На тлі скандалу. Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади спікера Сил оборони півдня На тлі скандалу. Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади спікера Сил оборони півдня
Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції
Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку "Беркута" як оперативник, – розслідування