USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00

Російській армії не вистачає техніки для війни проти України через санкції, – Мінфін США

Через обмеження країна вимушена "дружити" з Іраном та Північною Кореєю
російська армія
Джерело: відкриті джерела

Санкції, які запровадили Сполучені Штати Америки проти Росії, вже вдарили по армії окупантів. Їм не вистачає техніки для війни проти України, йдеться у заяві міністра фінансів США Джанет Єллен, повідомляє CNN.

Вона наголосила, що "нафтова стеля" у 60 доларів за барель перетворила профіцит бюджету РФ на дефіцит. Через це країна повинна шукати допомогу в Ірану та Північної Кореї.

"Санкції та експортний контроль змусили Росію звертатися до Ірану та Північної Кореї за військовим спорядженням та матеріалами, а США роблять кроки щодо припинення ухилення від обмежень", – додала Єллен.

За її словами, на Росію також негативно вплинув експортний контроль.

"Введені США санкції та експортний контроль щодо Росії позбавляють її матеріалів для війни в Україні", – заявила міністр.

Раніше ми писали, що РФ тіньовими способами постачає свої нафтопродукти на ринок в обхід санкцій. А Німеччина виступила за включення атомної енергетики РФ до 11-го пакета санкцій ЄС.

Читайте також:
Цілями атаки Росії цієї ночі були Канівська та Дністровська ГЕС, тепер під загрозою ще й Молдова, – Зеленський Цілями атаки Росії цієї ночі були Канівська та Дністровська ГЕС, тепер під загрозою ще й Молдова, – Зеленський
Новий керований боєприпас РФ може долетіти до будь-якого району Харкова, – глава ОВА Новий керований боєприпас РФ може долетіти до будь-якого району Харкова, – глава ОВА
Наталія Могилевська: МИ ВЖЕ ПЕРЕМОЖЦІ! Наталія Могилевська: МИ ВЖЕ ПЕРЕМОЖЦІ!
Україна та США підписали угоду щодо відтермінування виплат за держборгом Україна та США підписали угоду щодо відтермінування виплат за держборгом