USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Російські війська не зможуть найближчим часом оточити та захопити Бахмут, – ISW

Четвертого березня загарбники провели одну обмежену атаку та вкотре зазнали невдачі
Бахмут_1
Бахмут
Джерело: відкриті джерела

Російським військам, попри всі наступальні операції, найближчим часом не вдасться ні оточити, ні захопити місто. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У звіті йдеться, що 4 березня окупанти провели одну обмежену атаку і в черговий раз зазнали невдачі.

Аналітики наголошують, що те, що ворог постійно намагається штурмувати Бахмут, не означає, що йому вдасться найближчим часом оточити місто чи тим паче захопити його.

"Українські офіційні особи повторили, що українські сили контролюють ситуацію в Бахмуті, але відзначили, що обставини стають дедалі складнішими, і що ПВК "Вагнера" залучила свої найпередовіші та підготовлені елементи до штурмових операцій у цьому районі", йдеться в ISW.

Експерти також зазначили, що українські війська й надалі зможуть утримувати свої позиції в Бахмуті. І навіть у випадку, якщо командування вирішить відійти з міста, то це буде зроблено контрольовано, а тому наші війська точно не потраплять в оточення.

Новини за темою: Данілов розповів, у чому помилились всі без виключення розвідки світу. А ще про Бахмут, розвал Росії і "парасюків" у РФ

"Російські війська зазнають значних втрат під час просування. А оцінка українців стосовно того, що вони зможуть змусити атаки РФ завершитися поблизу їхніх поточних позицій, збалансована з ризиком втрати доступу до основних шляхів відведення, ймовірно, керуватиме рішенням залишитися або відступити", додали аналітики.

Тим часом військовослужбовець з позивним "Кабан", що два тижні тому повернувся на ротацію з Бахмутського напрямку, а перед цим брав участь у боях за Соледар, розповів UWN, що тримати Бахмут доцільно – там укріплені позиції, підготовлені війська і є підкріплення.

Читайте також:
В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова
США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде
Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну