USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Російські спецслужби до війни вербували агентів в Україні, в тому числі через соцмережі, – нардеп

Лише сьогодні СБУ затримала двох російських агентів, серед них – інженер-конструктор заводу "Мотор Січ"
Валентин Наливайченко
Джерело: відкриті джерела

Російські спецслужби ще до повномасштабного вторгення в Україну вербували агентів на цій території, в тому числі через соцмережі. Про це в ефірі UWN заявив народний депутат України від фракції "Батьківщина" Валентин Наливайченко.

Водночас нардеп зауважив, що до початку війни російські агенти й приїжджали жити на території України, щоб вести розвідувальну діяльність. 

"Вербували не тільки через соцмережі. Вербували ті, хто заїжджали, агенти, наприклад, і він якщо стає резидентом, наприклад, на проспекті Гагаріна, то він поблизу знаходить людей, які через несвідомість, або є люди, які не люблять Україну і серед наших громадян. Таких людей вони шукали, готували і тепер використовують і не обов’язково через соцмережі. Я думаю, що готували і це була робота проведена до вторгнення – і проведена російськими спецслужбами на нашій території", – зазначив Наливайченко. 

Раніше

Сьогодні кіберфахівці Служби безпеки України викрили двох агентів ФСБ, які проводили розвідувально-підривну діяльність на Київщині та Запоріжжі. Серед них – інженер-конструктор заводу "Мотор Січ".

У Кіровоградській області викрили російську агентку, яка розвідувала локації підприємств українського оборонного комплексу. Її російські агенти завербували через соціальні мережі

Також нещодавно СБУ викрила агентурну групу військової розвідки РФ, яка здавала окупантам позиції Сил оборони під Бахмутом. До неї входила медсестра бойового підрозділу Тероборони.

Читайте також:
Польський власник магазинів Reserved, Cropp і House підробив документи про продаж бізнесу в РФ, – HR Польський власник магазинів Reserved, Cropp і House підробив документи про продаж бізнесу в РФ, – HR
Leroy Merlin виходить із російського ринку Leroy Merlin виходить із російського ринку