USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Російська ІПСО для дестабілізації ситуації: У поліції розповіли про походження та небезпеку ПВК "Редан"

За два дні поліція зафіксувала 30 зборів представників субкультури та затримала близько 700 осіб
ПВК Редан
Джерело: соцмережі

Поширення субкультури ПВК "Редан" на території України є спробою росіян провести чергову інформаційно-психологічну операцію та дестабілізувати ситуацію в країні. Про це в ефірі UWN розповів заступник начальника Управління ювенальної превенції Нацполіції України Ярослав Шанько.

За його словами, новий молодіжний рух в Україні було виявлено на початку лютого цього року. Його мета – провокувати конфлікти та масові бійки.

Під час перевірки правоохоронці встановили, що у соцмережах та Telegram-каналах поширюється інформація для провокації молоді на проведення масових скупчень та протистояння між собою.

"Першочергова перевірка показала, що штучний розвиток такої субкультури – це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в країні", – розповів Шанько.

Як він уточнив, доказом російського сліду є і те, що перший інцидент був зафіксований 22 лютого в Москві, внаслідок чого загинули двоє підлітків.

Новини за темою: Нацполіція викрила російського бізнесмена, який вивів в офшори понад 250 млн гривень

Як масштабно субкультура поширилася Україною?

За словами представника Нацполіції, лише за два дні в Україні відбулося близько 30 зборів молоді у різних регіонах держави.

До управління та відділів поліції було доставлено понад 700 осіб, переважно – неповнолітні. З ними та їхніми батьками правоохоронці провели превентивну роботу.

Крім того, поліцейські вже заблокували близько 20 каналів та груп, які були створені для розкручування цього руху та дестабілізації ситуації в країні за допомогою неповнолітніх.

Докладніше про те, що таке ПВК "Редан" і як від неї вберегти свою дитину, читайте у нашому матеріалі за посиланням.

Читайте також:
В Україні хочуть створити зоополіцію, петиція набрала потрібну кількість голосів В Україні хочуть створити зоополіцію, петиція набрала потрібну кількість голосів
На Прикарпатті наркосиндикат облаштував кілька лабораторій, які охороняли дрони з камерами На Прикарпатті наркосиндикат облаштував кілька лабораторій, які охороняли дрони з камерами
У Чернівецькій області у розшук подали 5 тис. ухилянтів: У Нацполіції пояснили, як таких людей доставляють до ТЦК У Чернівецькій області у розшук подали 5 тис. ухилянтів: У Нацполіції пояснили, як таких людей доставляють до ТЦК
Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти