USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Росія викрадає українських дітей з окупованих територій, аби заселити ними свої запустілі землі, – Семенюк

Зараз відомо вже про 16 тисяч дітей, яких силою вивезли до РФ з окупованих територій
Діти на війні
Джерело: відкриті джерела

Російська Федерація викрадає українських дітей з окупованих територій, аби заселити ними свої запустілі землі. Про це в ефірі UWN заявив експерт із міжнародних питань Тарас Семенюк.

Перша леді Олена Зеленська оголосила цифру, що 16 тисяч українських дітей викрадені Російською Федерацією з окупованих територій. Буквально декілька днів тому ця цифра коливалася на рівні 10 тисяч. Значна частина викрадених дітей, за дослідженням Єльського університету, знаходиться в спеціальних таборах у Росії.

"Щодо дітей, я думаю, що ця цифра може бути більшою. Ми оперуємо офіційними даними, але Росія використовує таку методику, очевидно, для того, щоб ці діти, які потрапили туди, були інтегровані в певні процеси, в суспільні процеси цієї країни, де фактично життя зникає. Ця тактика, яка працювала ще в радянські часи, в комуністичному режиму, коли людей просто переселяли на ті території, які були не обжиті", – вважає Семенюк. 

За словами експерта з міжнародних питань, до цього процесу країна-агресор залучила й переселенців із Маріуполя, які були вимушені тікати від обстрілів до Росії. 

"Проблема в тому, що міжнародна спільнота немає доступу до цієї території, де перебувають діти, і ми не отримуємо такого доступу. Росія фактично унеможливлює доступ міжнародних організацій навіть для захисту цих дітей. Як наслідок – ми не можемо зараз напряму діяти, окрім як влаштовувати міжнародний тиск, окрім як запроваджувати ще більш жорсткі санкції проти держави і вимагати фактично повернення дітей на рідну землю", – підсумував Семенюк. 

Повернення українців 

Сьогодні, 22 лютого, в штаб-квартирі ООН за участі 45 країн відбувся спеціальний захід, організований Україною. Участь взяли зокрема міністри закордонних справ Нідерландів, Гватемали, Естонії, Канади. 

Новини за темою: В Росії може перебувати до 150 тисяч незаконно вивезених українських дітей, – Лубінець

Глава МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що російська агресія проти України спричинила найгіршу кризу прав людини в Європі з часів Другої світової війни. 

Він перелічив численні російські злочини, які включають примусову депортацію, фільтраційні табори, тортури, страти, сексуальне насильство, вбивства цивільних людей, ракетні та дронові удари по критичній інфраструктурі та інші звірства. 

При цьому зазначив, що у російському полоні досі залишаються тисячі українських військовослужбовців і цивільних осіб. 

Читайте також:
"Редіс" Прокопенко закликав прибрати "Азов" з "чорних списків", щоб бригада почала отримувати зброю зі США
Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України
Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії