USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Росія продовжує постачати свою нафту в Європу під виглядом індійського пального, – Spiegel

Що найприкріше – це цілком законний спосіб
Нафта
Джерело: відкриті джерела

Країни Європейського Союзу, попри ембарго на російську нафту, продовжують отримувати її. Правда, надходить вона під виглядом індійського пального, повідомляє Spiegel.

Деталі оборудки

Журналісти пишуть, що танкери з російською нафтою після введення санкцій основним маршрутом обрали східні країни: Туреччину, Саудівську Аравію і перш за все Індію.

За даними видання, індійські порти приймають щодня мінімум два танкери з російською нафтою. За місяць – близько 70 танкерів.

Зазначимо, що в одному танкері може міститися від 150 до 500 тисяч тонн нафти. Тобто за місяць Індія отримує близько 15,5 млн тонн російської нафти.

Після прибуття частина цієї нафти перероблюється на кількох найбільших у світі НПЗ у бензин та дизпаливо і відправляється у країни Євросоюзу. Зазначимо, що індійський нафтопереробний завод "Вадинар" майже на 50% належить російській нафтовій держкомпанії "Роснефть".

За даними видання, завдяки цьому у квітні Індія поставила до Євросоюзу більше палива, ніж будь-коли, обійшовши Саудівську Аравію.

Нагадаємо, Індія відмовилася вводити санкції проти Кремля. На цей час, якщо порівняти з досанкційним періодом, країна на 40% наростила імпорт з Росії.

Що найцікавіше: постачання таких нафтопродуктів до ЄС цілком законне, оскільки продукти переробки вважаються індійськими. 

Нагадаємо, ми писали, що Євросоюз планує офіційно заборонити постачання нафти з Росії до Польщі та Німеччини.

Читайте також:
Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби
Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Росіяни модернізують Росіяни модернізують "Шахеди" та нарощують темпи їхнього виробництва