USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Росія планує перетворити Маріуполь на великий логістичний хаб для експорту краденого зерна

Також Маріупольський порт планують використати для ввезення російського озброєння
Порт Маріуполя
Порт Маріуполя
Джерело: Петро Андрющенко/Telegram

Росія робить усе можливе для того, щоб у найкоротші терміни перетворити Маріуполь на великий логістичний хаб для експорту зерна з тимчасово окупованих територій Донецької та Запорізької областей. Для цього представники окупаційної влади відновлюють морський порт, який згодом також використовуватимуть для ввезення російського озброєння. Про це пише видання RussiaTheftWatch.

Як відбуватиметься побудова хабу

Залізниця

Окупанти хочуть побудувати у Маріуполі великий залізничний вузол. За словами радника мера Петра Андрющенка, відбудеться демонтаж нинішньої залізничної станції і прилеглих будинків.

Порт

Маріупольський порт буде перетворений на військову базу матеріально-технічного постачання, яка для цього буде працювати спільно із залізничною станцією.

Окупанти вже вивозять руду із тимчасово окупованих територій України через Маріупольський морський порт. Продають руду пов'язані з Федеральною службою безпеки (ФСБ) Росії структури, під егідою яких відбувається пограбування.

Андрющенко наголосив, що якщо окупантам вдасться реалізувати ці плани, вони зможуть використати порт для вивезення зерна з окупованих територій у Донецькій області та Запоріжжі, бо Маріупольський морський порт – один із найбільших на узбережжі Азовського моря.

Завадити реалізації цього плану зможе лише контрнаступ України.

Нагадаємо, росіяни незаконно внесли порти "Маріуполь" та "Бердянськ" до Російського реєстру морських портів і розпочали процес внесення ділянки судноплавних шляхів у Херсонській області до "Переліку внутрішніх водних шляхів Російської Федерації".

Довідково

RussiaTheftWatch - проєкт, створений для виявлення масштабів пограбування Росією українських активів.

Додамо, через саботаж РФ інспекцій суден у Босфорі світ недоотримує мільйони тонн продовольства.

Читайте також:
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Російський Червоний Хрест працює на Путіна? МФЧХ ініціювала перевірку Російський Червоний Хрест працює на Путіна? МФЧХ ініціювала перевірку
Окупанти намагаються взяти Часів Яр в оточення Окупанти намагаються взяти Часів Яр в оточення
Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів