USD
НБУ
39.57
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.12
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 0 5 0 (+710)
USD
НБУ
39.57
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.12
Готівка
42.90

Росія не здатна продовжувати війну на виснаження, – Фурса

Економіки колективного Заходу і Росії – неспівставні, переконаний банкір
санкції РФ рублі
Джерело: відкриті джерела

Росія не зможе вести війну на виснаження з Україною, оскільки її економіка занадто слабка для цього. Про це в ефірі UWN заявив інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Він наголосив, що економіка Росії в порівнянні з українською потужніша, однак, якщо порівняти її з Німеччиною – то значно слабша.

"Якщо ми порівнюємо Росію з Німеччиною, Сполученими Штатами – ні про яку потужність економіки не йдеться. ВВП Росії до початку війни дорівнював приблизно ВВП Іспанії. Ми ж не будемо казати, що Іспанія – це якийсь велетень світового масштабу, з Росією те саме. Вони просто великі на карті, економічно вони слабкі і технологічно недорозвинені насправді тому, що Росія була класичною країною третього світу, просто з великими грошима, які проїдалися і розкрадалися", – уточнив банкір.

Протистояння економік

Фурса додав, що глобальне протистояння колективного Заходу і Росії неможливе через неспівставність економік. 

Новини за темою: Почата Путіним війна в Україні лишить економіку РФ без 190 млрд доларів до 2026 року

"Було багато ілюзій стосовно того, що вони (Росія, – ред.) такі страшні. Ніхто не уявляв ні в Україні, ні в Сполучених Штатах, наскільки сильно вони розкрадають свої бюджети, і так далі. Знову ж таки, глобальне протистояння колективного Заходу і Росії неможливе довгостроково через неспівставність економік.

Економіка колективного Заходу набагато потужніша, ніж економіка Росії. Вона ніколи не витримає навіть війну на виснаження, вона нав’язує нам війну на виснаження, і Україна сам на сам також не впоралися б ніколи. Але ми не самі, нас постійно фондують як військовий бюджет, так і просто бюджет – і останній рік, минулого року, і цього року вся соціалка в Україні виплачується за рахунок наших західних партнерів. Таким чином, це є протистояння на виснаження між європейською і американською економіками і російською. А вони – пігмеї в порівнянні з Європою і Сполученими Штатами, і тому якраз довго вони продовжувати цю війну не можуть", – резюмував Фурса.

Раніше ми писали, що Путін хотів зробити російську економіку однією з п'яти найбільших у світі, та тепер вона може втратити 190 млрд доларів валового внутрішнього продукту до 2026 року порівняно з довоєнною траєкторією, що приблизно еквівалентно всьому річному ВВП таких країн, як Угорщина чи Кувейт.

Читайте також:
Палата представників США оприлюднила текст законопроєктів про допомогу партнерам. Україні передбачено 61 млрд доларів Палата представників США оприлюднила текст законопроєктів про допомогу партнерам. Україні передбачено 61 млрд доларів
Засуджені зможуть служити не тільки на посадах рядових, а щодо служби засуджених корупціонерів триває дискусія, – Шуляк Засуджені зможуть служити не тільки на посадах рядових, а щодо служби засуджених корупціонерів триває дискусія, – Шуляк
Вихід на світовий ринок: Український виробник військових рацій Himera отримав постачальника в США Вихід на світовий ринок: Український виробник військових рацій Himera отримав постачальника в США
Влітку ЗСУ зможуть отримати український дрон Влітку ЗСУ зможуть отримати український дрон "Шмавік", який є аналогом китайського DJI Mavic. Які переваги вітчизяного коптера та скільки коштує?