USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Рішення суду у справі "Укрдонінвест Трейдинг" та "Центренерго" може бути лише одним – "Центренерго" має заплатити за спожите вугілля, – юрист

Верховний суд

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Рішення суду у справі "Укрдонінвест Трейдинг" та "Центренерго" може бути лише одним – "Центренерго" має заплатити за спожите вугілля. Таку думку висловив представник "Укрдонінвест Трейдинг" адвокат Сергій Шох.

21 червня Верховний суд України ухвалив рішення у справі, що тягнеться вже чотири роки, – щодо заборгованості "Центренерго" перед "Укрдонінвест Трейдинг".

Суть справи полягає в тому, що чотири роки тому "Центренерго" отримало від ТОВ "Укрдонінвест Трейдинг" майже 350 тисяч тонн вугілля. Але з незрозумілих причин вирішило не розраховуватися з постачальником. Сума боргу перед постачальником ТОВ "Укрдонінвест Трейдинг" склала понад 1 мільярд 400 мільйонів гривень.

"Укрдонінвест Трейдинг" відвантажив на "Центренерго" вугілля згідно з контрактом. Державна компанія вугілля отримала, переробила на електроенергію та продала її споживачам, отримавши прибуток. Після чого відмовилась розрахуватися за сировину. В цій справі все ясно як білий день. Ба більше, замість того, щоб визнати борг, "Центренерго" цинічно і гидко лякає українців якимось там "блекаутом". В них немає совісті, після такої важкої зими, яку ми всі разом пережили, прикриватися війною, щоб не платити гроші. Вважаю, що правоохоронним органам було б добре поцікавитись у керівництва "Центренерго", куди зникли кошти, отримані від споживачів за електроенергію", – заявив Сергій Шох.

"Основний меседж, який би ми хотіли донести, – це необхідність виконання належним чином як своїх зобов'язань, так і рішень суду. Рішення суду у справі "Укрдонінвест Трейдинг" та "Центренерго" може бути лише одним – "Центренерго" має заплатити за спожите вугілля. Все інше – це сигнал українським та іноземним інвесторам, що в країні, на жаль, немає захисту бізнесу", – додав Сергій Шох.

Читайте також:
У У "Центренерго" відбувається не корупція, а мародерство – ексчлен Наглядової ради підприємства
З керівництвом З керівництвом "Центренерго" необхідно навести лад, у підприємства мільярдні збитки, – аналітик
Збиток Збиток "Центренерго" станом на березень цього року може складати близько 10 млрд гривень, – експерт
У У "Центренерго" виявили порушень на 5,5 млрд гривень, – Держаудитслужба