USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

РФ отримала нову партію "Шахедів": Як окупанти намагаються компенсувати критичний рівень браку ракет

Атаками дронів росіяни намагаються залякати мирне населення
шахед дрон
Джерело: відкриті джерела

Російські окупанти отримали нову партію іранських "Шахедів", якими атакують українську критичну інфраструктуру. Про те, як росіяни намагаються компенсувати критично низький рівень браку ракет, в ефірі UWN розповіла керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Речниця зазначила, що зазвичай Росія отримує "Шахеди" партіями по 150–200 штук. 

"Принципової різниці поки що в їхній будові (дронів, – ред.), в їх зовнішності не бачимо, вони так і залишилися до 131–136 модифікації, решту вивчать фахівці по залишках, які ми змогли зібрати. А те, що вони почали їх використовувати, свідчить якраз про те, що вони намагаються шукати тактику, яка компенсує брак ракет, доведених до критичного мінімуму", – наголосила Наталія Гуменюк.

Серед основних цілей ураження росіянами, за даними Координаційного пресцентру, є українські засоби протиповітряної оборони. 

"Наступні цілі – це критична інфраструктура, це стратегічна інфраструктура, зокрема їх цікавить і логістика наша, оскільки вони перелякані цим самим контрнаступом і намагаються знайти спосіб ураження тих місць, де, за їх спостереженнями і думками, припущеннями, може бути накопичення потенціалу того самого активного наступу", – зауважила Наталія Гуменюк. 

Також, за її словами, атаками дронів росіяни намагаються залякати мирне населення та підірвати впевненість українців у Силах оборони. 

Читайте також:
Наталія Могилевська: МИ ВЖЕ ПЕРЕМОЖЦІ! Наталія Могилевська: МИ ВЖЕ ПЕРЕМОЖЦІ!
Атакували Атакували "Шахедами" та ракетами: Росіяни цієї ночі вдарили по об'єктах критичної інфраструктури в низці областей
Ситуація на фронті, відведення військ із Авдіївки та можливий наступ на Харків: Основне з інтерв’ю Олександра Сирського Ситуація на фронті, відведення військ із Авдіївки та можливий наступ на Харків: Основне з інтерв’ю Олександра Сирського
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW