USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Кількість загиблих внаслідок обстрілу Херсона зросла до 23 – у лікарні померли ще двоє людей

Окупанти, зокрема, атакували єдиний працюючий гіпермаркет
Херсон 03.05
Обстріл Херсона 3 травня 2023 року.
Джерело: ДСНС України

Кількість загиблих внаслідок вчорашнього обстрілу Херсона зросла – у лікарні померли ще двоє людей. Про це повідомив речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков в ефірі телемарафону.

"Серед загиблих лікар – головний лікар обласної лікарні. Одна з останніх жертв росіян – бабуся 89 років, яка загинула в одній з багатоповерхівок. За вчора у Херсоні 23 людини загинули, 46 поранено", – зазначив Толоконніков.

"Усі цивільні! За один неповний день! В одній області! Мої співчуття родинам і близьким загиблих. Ми ніколи не пробачимо винним. Переможемо країну-зло та змусимо всіх винних відповісти", – зазначив президент Володимир Зеленський.

Обстріл Херсону 3 травня

Російські окупанти обстріляли єдиний працюючий гіпермаркет у Херсоні зранку 3 травня, повідомили у ДСНС.

Внаслідок російського обстрілу троє людей загинули, п’ятеро зазнали поранень – це працівники та відвідувачі закладу.

Пізніше того ж дня під обстріл потрапив і залізничний вокзал. Унаслідок влучання по залізничному вокзалу Херсона поранена дитина – її доставили в лікарню у важкому стані. Також вже відомо про 1 загиблого і 6 поранених, заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. 

Також обстрілом пошкоджено машину швидкої, медики не постраждали. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється.

"Укрзалізниця" поінформувала, що є влучання у пасажирський вагон на станції Херсон, поранено провідника, йому надається допомога.

"На момент обстрілу посадку розпочато не було, пасажири перебували у безпечному укритті. Наразі поїзд до Львова зі 116 пасажирами відправився з Херсона із затримкою 14 хвилин. Вагони з пошкодженнями внаслідок обстрілу будуть оперативно замінені по станції Миколаїв", – йдеться в повідомленні.

Обстріли Херсонщини

Відзначимо, що Херсонщина від початку війни щодня перебуває під російськими атаками. А після звільнення правобережжя Херсонської області в листопаді 2022 року росіяни стали все частіше атакувати деокуповану частину області. 

Обстріл 29 січня

До прикладу, вдень 29 січня армія РФ накрила артилерійським вогнем житлові квартали Херсону, були загиблі та поранені серед цивільного населення.  В Херсонській міськраді розповіли, що перший обстріл Херсона російськими військами відбувся близько опівночі. Тоді внаслідок влучання було пошкоджено комунальне підприємство та 16 одиниць техніки, в тому числі евакуаційний транспорт, яким забезпечувалися жителі міста. Другий етап залпів ворога по місту розпочався близько першої години дня. Влучання відбулися в складські приміщення, лікарню, автостанцію, шкільний майданчик, також у місті пошкоджені будівлі та транспортні засоби.

Тоді, за даними Херсонської ОВА, загинули троє людей, ще пʼятеро – поранені. Серед загиблих – два чоловіки та жінка, серед постраждалих – медсестра, яка на момент атаки була в обласній лікарні. Жінку прооперували, вона отримала поранення середнього ступеня тяжкості. Усіх потерпілих шпиталізували.

Обстріл 11 березня

Обстріляли Херсон і 11 березня, через що тоді загинули щонайменше троє людей, поінформував очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Херсон знову опинився під вогнем російської армії. Стало відомо, що на місці ворожого удару на Миколаївському шосе у Херсоні загинули троє людей, двоє - поранені. Робота екстрених служб триває", - написав Прокудін.

Він додав, що через влучання снаряда палає автомобіль, рятувальники, медики та поліцейські вже працюють на місці обстрілу.

Обстріл 8 квітня

А протягом 8 квітня російська армія 71 раз обстріляла територію Херсонської області, випустивши 495 снарядів. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Він зазначив, що окупанти випустили 23 снаряди по місту Херсон. Зокрема, ворог поцілив у житлові квартали населених пунктів області, лінію електропередачі, територію суднозаводу Корабельного району Херсона та зернового терміналу Бериславського району.

На щастя, жертв серед цивільного населення не було.

Читайте також:
Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану
Росія виводить Росія виводить "миротворців" з Нагірного Карабаху: Аналітики проаналізували, наскільки значним є вивільнений резерв ворога
Зброя РФ допоможе Ірану посилити захист від авіаударів Ізраїлю, – джерела Зброя РФ допоможе Ірану посилити захист від авіаударів Ізраїлю, – джерела