USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

РФ могла скористатися падінням Іл-76, щоб посіяти внутрішнє невдоволення в Україні, – ISW

Також окупанти мають на меті підірвати підтримку України з боку Заходу
Іл-76 збиття 24 січня
Уламки російського Іл-76
Джерело: відкриті джерела

Російська влада, яка звинувачує Київ у "збитті" під Бєлгородом літака Іл-76 із нібито військовополоненими, могла скористатися ситуацією, щоб посіяти внутрішнє невдоволення всередині України. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Російські гравці інформаційного простору скористалися катастрофою Іл-76, щоб посіяти внутрішнє невдоволення в Україні та підірвати бажання Заходу продовжувати надавати військову підтримку Україні", – йдеться у звіті.

Крім того, в ISW зазначають, що низка заяв представників російського політикуму частково покликані посилити недовіру до українського уряду.

"Це узгоджується з деякими іншими російськими інформаційними зусиллями, спрямованими на ослаблення України всередині країни", – пишуть експерти.

Новини за темою: США не мають інформації щодо наявності українських полонених в російському Іл-76

Як зазначають в Інституті вивчення війни, російські офіційні особи також зробили необґрунтовані заяви про те, що Україна нібито завдала удару по Іл-76 ракетними комплексами, наданими США або Німеччиною, імовірно, у спробі відмовити західних партнерів надавати критично важливі системи ППО, необхідні для безперервної оборони України.

Нагадаємо, у Бєлгородській області вранці 24 січня сталася аварія літака Іл-76 ВКС Росії. За інформацією місцевої влади, інцидент стався в Корочанському районі неподалік від міста Бєлгород.

Пізніше окупанти звинуватили Україну в "збитті" літака і заявили, що на його борту "перебували українські військовополонені, яких доставляли на обмін".

Цю інформацію не змогла підтвердити українська влада. У ГУР зазначили, що обмін мав відбутися 25 січня, але був скасований.

За словами президента Володимира Зеленського, Україні необхідно встановити всі чіткі факти. Він доручив розвідці з'ясувати долю полонених, а СБУ – розслідувати всі обставини того, що сталося.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет