USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

РФ могла скористатися падінням Іл-76, щоб посіяти внутрішнє невдоволення в Україні, – ISW

Також окупанти мають на меті підірвати підтримку України з боку Заходу
Іл-76 збиття 24 січня
Уламки російського Іл-76
Джерело: відкриті джерела

Російська влада, яка звинувачує Київ у "збитті" під Бєлгородом літака Іл-76 із нібито військовополоненими, могла скористатися ситуацією, щоб посіяти внутрішнє невдоволення всередині України. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Російські гравці інформаційного простору скористалися катастрофою Іл-76, щоб посіяти внутрішнє невдоволення в Україні та підірвати бажання Заходу продовжувати надавати військову підтримку Україні", – йдеться у звіті.

Крім того, в ISW зазначають, що низка заяв представників російського політикуму частково покликані посилити недовіру до українського уряду.

"Це узгоджується з деякими іншими російськими інформаційними зусиллями, спрямованими на ослаблення України всередині країни", – пишуть експерти.

Новини за темою: США не мають інформації щодо наявності українських полонених в російському Іл-76

Як зазначають в Інституті вивчення війни, російські офіційні особи також зробили необґрунтовані заяви про те, що Україна нібито завдала удару по Іл-76 ракетними комплексами, наданими США або Німеччиною, імовірно, у спробі відмовити західних партнерів надавати критично важливі системи ППО, необхідні для безперервної оборони України.

Нагадаємо, у Бєлгородській області вранці 24 січня сталася аварія літака Іл-76 ВКС Росії. За інформацією місцевої влади, інцидент стався в Корочанському районі неподалік від міста Бєлгород.

Пізніше окупанти звинуватили Україну в "збитті" літака і заявили, що на його борту "перебували українські військовополонені, яких доставляли на обмін".

Цю інформацію не змогла підтвердити українська влада. У ГУР зазначили, що обмін мав відбутися 25 січня, але був скасований.

За словами президента Володимира Зеленського, Україні необхідно встановити всі чіткі факти. Він доручив розвідці з'ясувати долю полонених, а СБУ – розслідувати всі обставини того, що сталося.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону