USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Релігієзнавець Козловський про УПЦ МП: Те, що вони опираються закону, – це не християнська позиція

За словами Козловського, ми зараз живемо в складні часи. І ці складні часи диктують нам іншу оптику
Ігор Козловський
Джерело: скріншот

Реакція УПЦ МП на рішення про їхнє виселення з Києво-Печерської лаври, те, що вони опираються закону, – це не християнська позиція. Про це в ефірі Ukraine World News зазначив релігієзнавець Ігор Козловський.

"Ми дивимося як світська держава на закони, і ці закони – на стороні української держави, тому що всі приміщення, які знаходяться на цій території, – це власність заповідника, заповідної території – і це заповідна територія. Коли її передавали в користування Української православної церкви в єдності з Московським патріархатом, була домовленість, що вони будуть доглядати, не реконструювати без дозволу влади, не будувати нові будови. І коли комісія почала досліджувати це питання, з’ясувалося, що ці домовленості порушені", – сказав він. 

За словами Козловського, йдеться у тому числі про суборенду, "що практично неприпустимо, маючи безкоштовне користування заробляти на цьому гроші". 

"Тому держава розриває ці домовленості, а церква має своє бачення... але те, що вони опираються закону, то, зрозуміло, що це не є християнська позиція. Їх реакція також не є до кінця християнська, тому що в Новому Завіті чітко написано або по любові, або по закону", – додав він.

Козловський наголосив, що в разі, якщо УПЦ МП не хотіла, щоб між державою і церквою були нормальні відносини, домовленість, як між українською державою і українським вірянами, "тоді спрацьовує закон, і цей закон повинен дійсно зараз домінувати, домінувати в цих відносинах – і сама церква повинна це зрозуміти".

Раніше 

Представників Української православної церкви Московського патріархату можуть виселити ще й з Почаївської лаври на Тернопільщині. Відповідний проєкт постанови №9179 вже зареєстрували у Верховній Раді.

Читайте також:
СБУ взялася за клірика УПЦ (МП), який закликав молитися за рашистів у війні проти України СБУ взялася за клірика УПЦ (МП), який закликав молитися за рашистів у війні проти України
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ
"Під прикриттям" УПЦ (МП) намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні: Викрито агентурну мережу ФСБ
Героїзував рашистів: Клірику УПЦ (МП) з Черкащини загрожує восьми років в'язниці Героїзував рашистів: Клірику УПЦ (МП) з Черкащини загрожує восьми років в'язниці