USD
НБУ
39.40
Готівка
39.70
EUR
НБУ
41.97
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 5 4 4 2 0 (+770)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.70
EUR
НБУ
41.97
Готівка
42.85

Рекордна кількість українських вишів увійшли до рейтингу найстійкіших університетів світу: Хто у списку

До рейтингу найстійкіших потрапили 11 українських закладів вищої освіти
Сумський державний університет
Джерело: wikipedia

Британське рейтингове агентство Times Higher Education внесло 11 українських вишів до рейтингу найстійкіших університетів світу на 2023 рік. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Цього року агентство прорейтингувало 1591 університет зі 112 країн світу, 32 з яких – українські, що є найбільшим представництвом ЗВО в рейтингах Times Higher Education.

До тисячі найбільш стійких університетів України увійшли:

  • Сумський державний університет (найкращі 301–400 світового рейтингу);
  • НУ "Львівська політехніка" (найкращі 401–600 світового рейтингу);
  • Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана (найкращі 801–1000 світового рейтингу);
  • НТУ "Харківський політехнічний інститут" (найкращі 801–1000 світового рейтингу);
  • Ужгородський національний університет (найкращі 801–1000 світового рейтингу);
  • ДЗ "Житомирська політехніка" (найкращі 801–1000 світового рейтингу).

Згідно з повідомленням, до рейтингу також увійшли заклади вищої освіти, що мають найбільші успіхи в досягненні Цілей сталого розвитку (ЦСР).

Крім того, варто зазначити, що Сумський національний аграрний університет – єдиний виш аграрного профілю, який потрапив до рейтингу Impact Rankings.

В Міносвіти пояснили, що рейтинг Times Higher Education Impact Rankings набуває все більшої популярності, адже університети прагнуть продемонструвати відданість досягненню Цілей сталого розвитку ООН (ЦСР).

Методологія рейтингу Impact Rankings містить низку показників за кожною із 17 ЦСР, які оцінюють освітню, дослідницьку та адміністративну діяльність закладів вищої освіти, а також їхній вплив на суспільство.

Нагадаємо, раніше ми писали, що шість українських вишів потрапили у світовий рейтинг Global 2000. Так, експерти врахували 20 531 установу. І ті, що посіли перші місця, увійшли до цього рейтингу.

Читайте також:
Регулярно спостерігаємо порушення прав ув’язнених та неналежну медичну допомогу, - з доповіді Лубінця Регулярно спостерігаємо порушення прав ув’язнених та неналежну медичну допомогу, - з доповіді Лубінця
Один мобілізований обходиться державі в 1,3 млн гривень на рік Один мобілізований обходиться державі в 1,3 млн гривень на рік
На Україну насувається циклон із Скандинавії: Очікуються похолодання та опади, у деяких областях можливий мокрий сніг На Україну насувається циклон із Скандинавії: Очікуються похолодання та опади, у деяких областях можливий мокрий сніг
УІНП перегляне питання увічнення Булгакова УІНП перегляне питання увічнення Булгакова