USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Ракетний удар по Запоріжжю: Росіяни намагалися поцілити в телевежу

На місці досі працюють рятувальні служби
руйнування у Запоріжжі_1
Джерело: Запорізька ОВА / Youtube-канал

У Запоріжжі росіяни, ймовірно, намагаються влучити в телевежу, але вкотре влучають по житлову кварталу. Про це в ефірі UWN заявив голова районної державної військової адміністрації Запорізької області Олег Буряк. 

Черговий ракетний обстріл на Запоріжжі стався 2 березня. Внаслідок влучання ракети в багатоповерхівку вже відомо про трьох загиблих. Безвісти зникли дев'ять людей. 

Олег Буряк в коментарі UWN підтвердив, що по будинку влучили дві ракети С-300. Також він зауважив, що це не перше ракетне влучання у цей квартал Запоріжжя. 

"У нас (в Запоріжжі, – ред.) в цьому кварталі є телевежа і, можливо, що вони хочуть цю вежу знести і тому вони б’ють по цьому кварталу, але остаточного рішення чому вони це роблять, у нас немає. Це вже четвертий раз вони б’ють по цьому кварталу за весь рік", – зауважив Буряк. 

Також він повідомив, що внаслідок російського удару вже вісім людей госпіталізовані, з яких троє – у важкому стані. Ще 20 людей змогли самотужки евакуюватися з цього дому, 11 врятували працівники ДСНС.

Подробиці трагедії

Ракетного удару по будинку було завдано о 1:30 ночі. За попередніми даними, окупанти поцілили ракетою С-300. 

Евакуйовано десятки людей з сусідніх під’їздів.

Тривають пошуково-рятувальні роботи.

На місці події розгорнуті пункти допомоги ДСНС, Національної поліції, міської ради та соціального захисту. Евакуація постраждалих людей відбувалась комунальними автобусами.

Читайте також:
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist
Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців