USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Ракетна атака росіян по Україні: Є жертви і пошкодження інфраструктури

Внаслідок терористичних ракетних атак РФ сьогодні зазнали ураження 11 областей України
Ракета
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сьогодні вранці, 26 січня, росіяни розпочали чергову ракетну атаку по території України. 

Офіційно від головнокомандувача Валерія Залужного

Противник здійснив 55 пусків ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 "Кинджал", "Калібр", Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.

Силами і засобами протиповітряної оборони Збройних сил України знищено 47 крилатих ракет, 20 з них в районі столиці. Крім того, три із чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.

Офіційно від ДСНС

Загалом, унаслідок чергового масованого обстрілу РФ території України загинули 11 людей, стільки ж постраждали.

Усього виникло дві пожежі та пошкоджено 35 будівель. Найбільше пошкоджено будівель, зокрема приватних і житлових багатоповерхівок, на Київщині.

Київ

– У Дніпровському районі столиці пролунав вибух. За словами мера Віталія Кличка, служби уже відправлені на місце, деталі, очевидно, будуть згодом. 

– У Голосіївському районі внаслідок падіння частини збитої ракети є постраждалі. Кличко уточнив, що одна людина загинула (55-річний чоловік), ще двоє отримали поранення. 

– За словами начальника КМДА Сергія Попка, до цього було збито 15 із 15 крилатих ракет, які були випущені в сторону Києва. 

За оновленою інформацією, ракет було близько 20. І всі вони збиті. Об'єкти інфраструктури працюють у штатному режимі.

Київська область 

У Київській ОВА повідомили, що попередньо відомо про пошкодження об’єктів цивільної інфраструктури, приватних і багатоповерхових будинків, автівок жителів у деяких районах області. Переважно це вибиті вікна, ушкоджені дахи та фасад.

Також є влучання в енергетичний об’єкт.

Одеса

– Голова Одеської ОВА Максим Марченко зазначив, що внаслідок ракетного удару росіян є влучання та пошкодження декількох об'єктів енергетичної інфраструктури, тому є серйозні проблеми з електропостачанням. 

Вінниця

– На Вінниччині, за словами голови ОДА Сергія Борзова, є влучання ворожих ракет, постраждалих немає. 

Читайте також:
У найближчі 2-3 роки може відбутись компенсаційне підвищення народжуваності: Експерт роз’яснив, що це означає У найближчі 2-3 роки може відбутись компенсаційне підвищення народжуваності: Експерт роз’яснив, що це означає
Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня
Росія на початку літа може піти в наступ, – ЗМІ Росія на початку літа може піти в наступ, – ЗМІ
Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ