USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Путін і Пригожин очолюють список ГУР на ліквідацію, – розвідка

До переліку ГУР входять й інші особи, відповідальні за вторгнення в Україну
Путін

Російський диктатор Володимир Путін

Джерело: UWN

Російський диктатор Володимир Путін і глава ПВК "Вагнера" Євген Пригожин входять до списку тих, кого хоче ліквідувати Україна. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький у коментарі Welt.

На запитання, чи намагається Україна ліквідувати Путіна, Скібіцький зазначив: "Він (Путін, – ред.) помічає, що ми дедалі ближче до нього наближаємося, але, може, він теж боїться бути вбитим своїми. Багато людей у Росії все ще підтримують цю "спецоперацію", але завдяки соцмережам і перевірці телефонів ми знаємо, що зараз так багато росіян загинуло, що це лякає людей".

Також він розповів, що Україна намагається ліквідувати засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.

Хто очолює список України на ліквідацію?

За словами Скібіцького, до списку входять Путін, тому що він координує і вирішує, що відбувається, начальник Генштабу Валерій Герасимов і міністр оборони Сергій Шойгу, які спланували атаку і тепер не можуть повернутися назад.

Також представник ГУР згадав про лідера Чечні Рамзана Кадирова. Так, у перші місяці повномасштабної війни він "був усюди", але зараз, за словами представника української розвідки, він зрозумів, що стратегічно путінський режим уже програв.

В умовному списку також значиться командувач російським вторгненням Сергій Суровікін і російські командири, які заходили в Україну, думаючи, що вони будуть на параді.

"Ми воюємо і це наші вороги. Якщо важлива фігура виробляє і фінансує для них зброю, то її ліквідація врятувала б життя багатьом мирним жителям... Згідно з міжнародними конвенціями, це законна мета", – пояснив представник української розвідки.

Як відомо, раніше керівник ГУР Кирило Буданов заявляв, що Путін є цілком законною ціллю для України. Український розвідник вважає теоретично можливою ліквідацію диктатора, але не бачить в цьому доцільності. Тому Україна наразі не вдається до спроб його знищення.

Читайте також:
"Редіс" Прокопенко закликав прибрати "Азов" з "чорних списків", щоб бригада почала отримувати зброю зі США
Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України
Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії