USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Придушувала рух опору на Донеччині: СБУ викрила у Києві "посадовицю ДНР", яка планувала втекти за кордон

Під час обшуку у зловмисниці виявлено "трудову книжку", яка свідчить про її перебування у складі окупаційних органів
посадовиця ДНР
Посадовиця МВС ДНР
Джерело: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України встановила місцезнаходження колишньої співробітниці "міграційної служби МВС ДНР". Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"На початку повномасштабного вторгнення фігурантка переїхала до Києва під виглядом переселенки зі сходу України. У столиці вона оселилася в орендованій квартирі та почала оформлювати документи для виїзду за кордон", – йдеться в повідомленні.

Втім, співробітники СБУ встановили її місцезнаходження, їй оголошено про підозру за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Зловмисницею виявилась мешканка Донеччини, яка у вересні 2014 року добровільно вступила до лав створеної агресором "міграційної служби МВС ДНР". Там її призначили "старшим інспектором відділу адресно-довідкової роботи". На цій "посаді" вона виконувала вказівки місцевих гауляйтерів щодо придушення руху опору в регіоні.

Для цього ворожа поплічниця збирала інформацію від "районних паспортних відділів" окупованого Донецька про установчі дані місцевих жителів.

Потім отримані відомості узагальнювала в єдину адресну базу, яку бойовики використовували для незаконних затримань мешканців міста. Також зловмисниця вела облік так званих "сторожових карток", де зберігалася інформація про українських патріотів, яких розшукують каральні органи "ДНР".

Під час обшуку у зловмисниці виявлено "трудову книжку", яка свідчить про її перебування у складі окупаційних органів. Їй загрожує до восьми років тюрми.

Читайте також:
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби
Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ