USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Прокуратура затримала посадовця МОУ, який за дев'ять тисяч доларів "вирішував питання" щодо зняття з військового обліку

Фігуранту загрожує дев'ять років позбавлення волі
Хабарник_1
Джерело: Київська міська прокуратура

Група прокурорів Київської міської прокуратури та Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону затримали начальника одного з управлінь Міністерства оборони України під час передачі документів про зняття військовозобов’язаного з військового обліку для безперешкодного виїзду за кордон. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Деталі

За версією слідства, 60-річний полковник домовився із чоловіком призовного віку про оформлення за хабар документів про зняття з військового обліку для того, щоб останній не підпадав під призов за мобілізацією та мав можливість безперешкодного виїзду за кордон в період дії воєнного стану.

Вартість своїх "послуг" посадовець оцінив у дев'ять тисяч доларів США. Він був затриманий після передачі документів та одержання коштів.

У ході обшуків, проведених за місцем мешкання посадовця, вилучено документи та військові квитки третіх осіб, виписки з медичних карт, аркуші з печатками військових частин РФ, зброю та грошові кошти.

Санкція інкримінованих підозрюваному статей передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади та займатись певною діяльністю, а також з конфіскацією майна.

Читайте також:
Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW
"Редіс" Прокопенко закликав прибрати "Азов" з "чорних списків", щоб бригада почала отримувати зброю зі США
Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України
Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець