USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому соратнику Януковича, який став "сенатором від Запорізької області РФ"

Арештовано майно зловмисника на десятки мільйонів гривень
Дмитро Ворона
Колишній очільник Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона
Джерело: відкриті джерела

Слідчі Служби безпеки України зібрали доказову базу на поплічника Віктора Януковича, який став так званим "сенатором РФ у Запорізькій області", інформує пресслужба СБУ.

"Йдеться про колишнього очільника Державної реєстраційної служби України Дмитра Ворону. Наприкінці 2022 року його призначили так званим "сенатором РФ – представником виконавчого органу влади Запорізької області", – йдеться в повідомленні СБУ.

За даними слідства, на цій посаді Ворона координував захоплення українських підприємств на тимчасово окупованій території Запорізької області. За власної ініціативи допомагав формувати окупаційні адміністрації в тимчасово захоплених районах Херсонської та Запорізької областей. Також був "радником" гауляйтера Балицького.

Новини за темою: Колишній міністр освіти України Дмитро Табачник співпрацює із ФСБ і соратником Кадирова, – СБУ

Крім того, за інформацією СБУ, саме підозрюваний підготував звернення до президента країни-агресора щодо заохочення державними нагородами РФ російських військових та колаборантів, які сприяли окупації регіону.

Суд наклав арешт на майно зловмисника на десятки мільйонів гривень. Арештовано квартири фігуранта у середмісті Києва та в Миргороді, будинок загальною площею понад 300 кв. м під Києвом та 10 земельних ділянок в столичному регіоні.

Наразі слідчі дії тривають. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

Раніше

Служба безпеки України зібрала доказову базу на командувача 11-го армійського корпусу Балтійського флоту Західного військового округу ЗС РФ генерал-лейтенанта Андрія Рузинського.

За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення він віддав наказ підпорядкованим підрозділам російських військ на "прорив" державного кордону України для захоплення Харківської області. Під його командуванням загарбники тимчасово окупували території Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів.

Читайте також:
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість
Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку "Беркута" як оперативник, – розслідування