USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Польща хоче топити кораблі, які загрожують трубопроводу Baltic Pipe

Документ ще має бути схвалений парламентом
Газопровід Baltic Pipe
Газопровід Baltic Pipe у Польщі
Джерело: відкриті джерела

Уряд Польщі ухвалив законопроєкт, який дозволить військовим топити ворожі кораблі у разі загрози газопроводу Baltic Pipe. Про це повідомляє Reuters.

Згідно з цим документом, у "виняткових ситуаціях" за відсутності інших варіантів військовим буде дозволено запобігти терористичній атаці, потопивши ворожий корабель.

Законопроєкт ще має бути схвалений парламентом. Уряд також заявив, що в порту Свіноуйсьце, де знаходиться термінал для імпорту зрідженого природного газу, буде створена постійна база підрозділів берегової охорони.

Минулого місяця Польща вже встановила тимчасову 200-метрову заборонену зону навколо терміналу.

Що таке Baltic Pipe

Baltic Pipe – чинний газогін між норвезьким сектором Північного моря та Польщею. Це стратегічний інфраструктурний проєкт для створення нового коридору газопостачання. Спершу планувалося, що після завершення будівництва у січні 2023 року він транспортуватиме природний газ із Північного моря до Польщі через Данію об'ємом до 10 млрд м³/рік.

Проєкт розробляли данський оператор транспортування газу та електроенергії Energinet та польський оператор газотранспортної мережі Gaz-System. Його визнано проєктом спільного інтересу Європейського Союзу.

Читайте також:
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків мобілізаційного віку, – міністр оборони Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків мобілізаційного віку, – міністр оборони
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Польща готова розмістити на своїй території американську ядерну зброю, – Дуда Польща готова розмістити на своїй території американську ядерну зброю, – Дуда
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського