USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Подати заявку може кожен: В Україні стартує відкритий конкурс на посади послів у 21 країну світу

За словами голови МЗС Дмитра Кулеби, його міністерство йде "на безпрецедентний крок"
кулеба МЗС
Джерело: відкриті джерела

У Міністерстві закордонних справ України створюють відкритий механізм, завдяки якому "і дипломати зсередини системи, і люди" зможуть запропонувати свою кандидатуру на посаду посла. Як зазначив у себе на Facebook голова зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба, наразі відкрита 21 вакансія на посади послів у країнах Європи, Латинської Америки, Африки, Близького Сходу, Південного Кавказу та Південно-Східної Азії. 

Відповідна сторінка, на якій можна подати заявку на дипломатичну роботу, вже створена на сайті МЗС у розділі "Вакансії".

"Я знаю, що ми отримаємо тисячі заявок. Знаю, що переважна більшість не відповідатиме вимогам ані посади, ані часу. Наша задача буде в тому, щоб у морі води знайти дорогоцінну краплю, яка підживить дипломатичну службу. Тому кожен кандидат, в якому ми побачимо потенціал, буде проходити ретельну безпекову, репутаційну, комунікаційну та інші перевірки", – заявив міністр. 

Кулеба уточнив, що особливий фокус зараз на країнах Африки, подача в ці країни автоматично підвищує шанси. Крім того, за умови рівних професійних показників у МЗС надаватимуть перевагу жінкам, "просто тому, що дипломатія була багато десятиріч несправедлива щодо кар’єрного зростання жінок".

У списку немає Китаю, Індії та Бразилії

"Це тому, що я вже вніс на розгляд президента України кандидатури послів у цих країнах. Ви дізнаєтеся їхні імена після оприлюднення відповідних указів. Скажу лише, що в такі особливі країни ми плануємо відправити фахівців з досвідом державної роботи рівня міністрів і заступників міністрів", – заявив голова зовнішньополітичного відомства. 

Раніше 

У МЗС України відреагували на недружні заяви грузинської влади в бік Києва. І наголосили, що влада цієї країни "не там шукає ворога". 

Читайте також:
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW
В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко
Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою
З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони