USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Південна Корея надасть Україні допомогу на 130 млн доларів

Міністри Чу Кен Хо та Юлія Свириденко підписали угоду про пакет, який складатиметься з пожертв та кредитів
Юн Сок Йоль
Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль
Джерело: відкриті джерела

Південна Корея планує надати Україні пакет фінансової допомоги у розмірі 130 млн доларів. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що міністр фінансів Чу Кен Хо та міністр економіки України Юлія Свириденко, які прибули до Сеулу для участі у конференції, підписали угоду про пакет, який складатиметься з пожертв та кредитів.

Проте президент Південної Кореї Юн Сок Йоль сказав минулого місяця, що його уряд може не "наполягати тільки на гуманітарній чи фінансовій підтримці", якщо цивільні особи в Україні піддадуться великомасштабному нападу РФ.

Південна Корея вперше заявила, що може надати військову допомогу Україні

В середині квітня президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що Сеул може розширити підтримку України, вийшовши за рамки гуманітарної та економічної допомоги, якщо вона зазнає великомасштабного цивільного нападу. Про це передає агентство Reuters.

В інтерв'ю напередодні державного візиту до США південнокорейський лідер сказав, що його уряд вивчає засоби захисту та відновлення України.

"Якщо виникне ситуація, з якою міжнародна спільнота не зможе миритися, наприклад, великомасштабний напад на мирних жителів, масове вбивство або серйозне порушення законів війни, нам може бути важко наполягати тільки на гуманітарній або фінансовій підтримці", – уточнив він.

Reuters зазначає, що Сеул вперше заявив про готовність надати зброю Києву більш ніж через рік після того, як відкинув таку можливість.

"Я вважаю, що не буде обмежень щодо підтримки захисту та відновлення країни, яка зазнала незаконного вторгнення як відповідно до міжнародного, так і внутрішньодержавного права. Однак, враховуючи наші відносини зі сторонами, які беруть участь у війні, та події на полі бою, ми вживемо найбільш відповідних заходів", – додав Юн Сок Йоль.

Зазначимо, що Південна Корея – ключовий союзник США та великий виробник артилерійських боєприпасів. При цьому досі вона намагалася уникнути протидії Росії через свої компанії, які там працюють, і впливу Москви на Північну Корею, незважаючи на зростаючий тиск з боку західних країн щодо постачання зброї.

Читайте також:
Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України
Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії
НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО