USD
НБУ
39.57
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.16
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 5 5 3 4 0 (+920)
USD
НБУ
39.57
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.16
Готівка
42.85

Підірвали Північно-Кримський канал. Суд засудив генерала і полковника армії РФ до 12 років в'язниці

Обидва чиновники безпосередньо командували захопленням Каховської ГЕС і підривом будівель Північно-Кримського каналу
суд
Джерело: відкриті джерела

Суд виніс вирок полковнику і генералу російської армії за підрив Північно-Кримського каналу. Вони отримали 12 років в'язниці. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Йдеться про заступника командувача Чорноморського флоту РФ з матеріально-технічного забезпечення генерал-майора Михайла Яснікова та командувача 11-ї окремої інженерної бригади полковника Дмитра Маркова.

Чиновники командували захопленням Каховської ГЕС і підривом будівель Північно-Кримського каналу.

За даними слідства, саме Ясніков віддав наказ щодо незаконного захоплення об'єктів критичної інфраструктури, а Марков керував підривами.

"Злочинні дії окупантів порушили водозабезпечення регіону, функціонування його зрошувальної системи, а також завдали значної шкоди навколишньому природному середовищу та матеріальної шкоди Україні в особливо великих розмірах", – зазначають в Службі безпеки України.

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів суд визнав обох зловмисників винними за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни) та призначив їм 12 років в'язниці.

Оскільки обидва засуджені перебувають на тимчасово окупованій території України, початок строку відбування покарання визначено від дня їхнього фактичного затримання.

Нагадаємо, раніше за рішенням суду засуджено до 15 років тюрми заступницю голови адміністрації міста Торез (сучасна українська назва – Чистякове), яка займалась депортацією українців до Сибіру.

Читайте також:
НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом
СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА
В Україні посмертно засудили бійця ЗСУ В Україні посмертно засудили бійця ЗСУ "Барса", який віддав життя на фронті: Деталі історії