USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Російські добровольці розповіли про подальшу долю полонених

Губернатор Гладков так і не приїхав на зустріч
Легіон Свобода Росії
Джерело: відкриті джерела

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков так і не приїхав на зустріч з російськими добровольцями. У зв'язку з цим представники "Російського добровольчого корпусу" (РДК) записали відеозвернення, у якому назвали очільника області боягузом.

Добровольці також показали живих військовополонених. Раніше Гладков заявив, що представники РДК їх вбили.

"Тепер ми остаточно зрозуміли, наскільки гнила і боягузлива влада сидить біля керма, спілкуватися з ними безглуздо. Як-то кажуть, негідники. Полонених ми передаємо в обмінний фонд української сторони", - йдеться у зверненні.

Раніше

"Російський добровольчий корпус" (РДК) і легіон "Свобода Росії" (ЛСР) звернулися до губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова з пропозицією про переговори. Відповідне звернення опубліковане в Телеграм-каналі ЛСР.

Добровольці запропонували Гладкову до 17:00 зустрітися в храмі селища Нова Таволжанка, щоб обговорити "долю Росії".

"Сьогодні велике православне свято – Трійця. І ми, представники РДК і легіону, пропонуємо обміняти двох полонених на кілька хвилин спілкування з вами в храмі. Без зброї.

Якщо ви сьогодні до 17:00 з'явитесь до храму в Новій Таволжанці, ми як жест доброї волі, як заведено говорити у нас на батьківщині, обміняємо цих двох полонених просто на можливість поспілкуватися з вами про долю Росії, непотрібну кровопролитну війну, яка ведеться вже півтора року, а тепер ведеться і на території вашої Білгородської області.

Тому сьогодні до 17:00 у вас є можливість поспілкуватися без зброї та забрати додому двох громадян РФ, простих солдатів, яких ви та ваше політичне керівництво відправило на цю бійню", – йдеться у зверненні.

Щодо Шебекіно

Російські добровольці заявили, що увійшли до передмістя міста Шебекіно Бєлгородської області Російської Федерації. Про це вони повідомили у своїх Telegram-каналах.

"Передова штурмова група РДК та ЛСР заходить із боями до передмістя Шебекіна", – йдеться у повідомленні.

Партизанські рейди на територію РФ поставили Кремль перед дилемою

Рейди "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії" поставили Кремль перед серйозною дилемою: залишати свої війська на окупованих територіях України або захищати свої прикордонні області. Про це у Twitter писало Міністерство оборони Великої Британії.

У відомстві нагадали, що зранку 1 червня російські добровольці другий раз за останні десять днів атакували Бєлгородську область. Дрони також завдали ударів по Бєлгороду. Крім того, місцева влада була вимушена евакуювати жителів міста Шебекіно.

Тож російські військові були вимушені розгорнути в області увесь комплекс вогневих засобів, у тому числі ударні вертольоти та важку термобаричну ракетну установку ТОС-1А.

"Російські командири зараз стоять перед гострою дилемою: посилювати оборону у прикордонних районах Росії або зміцнювати свої позиції в окупованій Україні", – йдеться у повідомленні.

Російські добровольці на нових територіях

Представники легіону "Свобода Росії" повідомили, що ведуть бої у селищі Нова Таволжанка Шебекінського району.

Також вони показали танк з їх біло-синім прапором, що знаходиться у селищ.

Раніше

Вранці 22 травня Російський добровольчий корпус та легіон "Свобода Росії" заявили про перетин кордону з РФ: увійшли до Бєлгородської області. У ГУР пояснили, що на території РФ російські бійці діють автономно. За даними джерела у розвідці, і РДК, і легіон курує ГУР.

Новини за темою: Для української розвідки під час операції в Бєлгородській області зібрали цінну інформацію, – ГУР

Пізніше у ГУР повідомили, що у Бєлгородській області розпочалася евакуація на ядерному об'єкті "Бєлгород-22", ввели "режим контртерористичної операції", а наступного дня, 23 травня, його скасували.

У легіоні стверджують, що під час операції "були розгромлені" сили ФСБ, а також "знищена мотострілецька рота" ЗС РФ. Також там заперечують заяви Росії про великі втрати, яких нібито зазнало формування, а у ЛСР кажуть, що операція "не була скоординована" з владою України.

Раніше ми писали, що добровольці легіону "Свобода Росії", який бореться проти путінського режиму, вербують росіян для наступу на Москву.

Читайте також:
У найближчі 2-3 роки може відбутись компенсаційне підвищення народжуваності: Експерт роз’яснив, що це означає У найближчі 2-3 роки може відбутись компенсаційне підвищення народжуваності: Експерт роз’яснив, що це означає
Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня
Росія на початку літа може піти в наступ, – ЗМІ Росія на початку літа може піти в наступ, – ЗМІ
Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ