USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Парламент Литви заборонив росіянам купувати нерухомість

Водночас обмеження не є безстроковим
сейм Литви

Сейм Литви

Джерело: відкриті джерела
Парламент Литви заборонив громадянам Росії купувати нерухомість через ризик для нацбезпеки. Обмеження діятиме поки що до 2024 року. Про це повідомляє пресслужба Сейму.

За відповідне рішення проголосували 76 депутатів, проти були 13 депутатів та утрималися 34. Закон набуде чинності у травні 2023-го і діятиме до травня наступного року.

Яких росіян обмеження обійдуть

Обмеження не стосується росіян, які мають посвідку на постійне проживання або дозвіл на тимчасове проживання. Також виняток становлять росіяни, які стали власником нерухомості у спадок.

Новини за темою: Російський режим має відповідати за те, що він накоїв в Україні, – президент Литви Науседа

Крім того, парламент підтримав і надалі не видавати нові візи громадянам Росії та Білорусі, а також не приймати заявки на статус резидента. Ті росіяни й білоруси, які мають чинні візи та посвідки на проживання, підлягатимуть індивідуальним розширеним перевіркам на кордоні.

Читайте також:
Литва виділяє 5 млн євро на відбудову шкіл і дитсадків в Україні Литва виділяє 5 млн євро на відбудову шкіл і дитсадків в Україні
Росія може воювати з Україною з нинішньою інтенсивністю щонайменше ще два роки, – розвідка Литви Росія може воювати з Україною з нинішньою інтенсивністю щонайменше ще два роки, – розвідка Литви
Мають бути негайні наслідки, – МЗС Литви про обстріл Одеси Мають бути негайні наслідки, – МЗС Литви про обстріл Одеси
Литва закрила два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю Литва закрила два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю