USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

У Запоріжжі завершили розбір завалів будинку, зруйнованого через ракетну атаку РФ

Трагедія сталася 2 березня о 1:30 ночі
Ракетний обстріл Запоріжжя 2 березня_1
Джерело: ДСНС України

Рятувальники завершили розбір завалів будинку в Запоріжжі, який російські війська атакували ракетами 2 березня. Про це повідомив голово ДСНС Сергій Крук в Facebook.

Кількість загиблих через обстріли становить 11 осіб, серед них маленька дитина.

Також врятовано 11 осіб. Під час розбору зруйнованих конструкцій будинку рятувальники дістали з-під завалів чотирьох котів та собаку.

Комунальні служби вивезли понад 853 тонни будівельних уламків.  Психологи ДСНС на місті події надали допомогу 100 мешканцям будинку та родичам постраждалих.

Подробиці трагедії

Вночі 2 березня російські війська завдали ракетного удару по Запоріжжю. Внаслідок влучання ракети окупантів була зруйнована п'ятиповерхівка, повідомив у своєму Telegram секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв. 

Ракетного удару по будинку було завдано о 1:30 ночі. За попередніми даними, окупанти поцілили двома ракетами С-300. 

Читайте також: Ракетний удар по Запоріжжю: Росіяни намагалися поцілити в телевежу

З-під завалів рятувальники дістали 11 людей, серед них вагітна жінка. Евакуйовано десятки людей з сусідніх під’їздів.

Тривають пошуково-рятувальні роботи.

На місці події розгорнуті пункти допомоги ДСНС, Національної поліції, міської ради та соціального захисту. Евакуація постраждалих людей відбувалась комунальними автобусами.

Нагадаємо, 14 січня окупанти під час ракетної атаки по території України поцілили в багатоповерховий будинок у Дніпрі. Внаслідок атаки вщент був зруйнований один із під'їздів на 72 квартири, де жили, за офіційними даними, близько 200 людей. Всього в будинку 16 під'їздів, кількість мешканців сягала 1700 осіб.

Згодом стало відомо, що росіяни поцілили в багатоповерхівку ракетою Х-22, що була запущена з району Курської області РФ. Х-22  це радянська надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування великої дальності. Призначалася для ураження авіаносців і авіаносних ударних груп.  

Саме така ракета влучила наприкінці червня 2022 року в ТЦ "Амстор" у Кременчуці, в якому на момент удару знаходилось близько тисячі людей.

Читайте також:
Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW
"Редіс" Прокопенко закликав прибрати "Азов" з "чорних списків", щоб бригада почала отримувати зброю зі США
Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України
Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець