USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Умань, Дніпро, Українка, Київ: Що відомо на цей момент про наслідки нічного удару

28.04.2023 19:42 202
Кількість жертв продовжує зростати
Умань обстріл 28.04.2023_5
Умань
Джерело: відкриті джерела

Російські війська 28 квітня близько 4-ї години ранку здійснили черговий обстріл України. Атака відбулась з літаків стратегічної авіації Ту-95 із району Каспійського моря. За даними головнокомандувача Валерія Залужного, по Україні було випущено 23 крилаті ракети Х-101/Х-555, а також два дрони оперативно-тактичного рівня. 21 ракету вдалося збити. 

Розповідаємо, що відомо на цей момент по влучаннях і руйнуванням українських міст.

Умань

Ракета окупантів поцілила у багатоповерхівку в Умані (Черкаська область). Внаслідок удару, за даними МВС, вже відомо про 23 загиблих. Серед них 4 дитини.

Міськрада оголосила триденну жалобу за померлими.

Ще дев'ятеро постраждалих – у лікарні. 18 потерпілих отримують медичну допомогу.

Голова МВС України Ігор Клименко в ефірі телемарафону розповів, що внаслідок ракетного удару пошкоджено близько 10 багатоквартирних будинків та 30 одиниць автотранспорту. Тож поліція та працівники ДСНС здійснюють поквартирний обхід.

Подробиці ракетного удару по Умані

Клименко зазначив, що ракета влучила десь на рівні 6–7 поверху 9-поверхового будинку. Район, де було влучання, – густонаселений, у ньому дуже багато багатоповерхівок.

Тому, за даними голови МВС, знадобиться мінімум одна доба для завершення рятувальної операції.

"Ми розраховуємо, що за добу приберемо основні залізобетонні конструкції... З Києва виїхали додаткові криміналістичні лабораторії, щоб максимально швидко задокументувати цей воєнний злочин РФ", – наголосив Клименко.

Також відомо про руйнування складського приміщення.

Дніпро

Внаслідок ракетного удару окупантів по Дніпру зруйновано приватний будинок, загинуло двоє людей – 31-річна жінка і дворічна дитина. Про це написав в Telegram голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Ще троє людей постраждали: 58-річного чоловіка та 57-річну жінку у стані середньої тяжкості доправили до лікарні, а 31-річний чоловік лікуватиметься амбулаторно.

Крім того, уламки ракет зруйнували будівлю приватного підприємства. Там виникла пожежа, її швидко загасили.

Разом з тим, вогнеборці працюють на іншому об’єкті, який понівечено через ворожу атаку - горіла будівельна база. Полум’я охопило 400 кв. метрів. Його вдалося загасити.

Постраждала 70-річна жінка. Лікарі надали їй допомогу, від пережитого оговтуватиметься вдома.

ОНОВЛЕНО: Співробітники Служби порятунку врятували з-під завалів жінку 1970 року народження. Працівниками екстреної медичної допомоги госпіталізована до лікарні. 

Українка

В місті Українка на Київщині уламки збитої ракети впали на будинок. В результаті поранено дитину, пошкоджено декілька квартир, поінформували в ОВА Київської області.

Як повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов, внаслідок падіння уламка ракети постраждала 13-річна дівчинка.

Київ

Над столицею сили ППО збили 11 крилатих ракет і два дрони. В Оболонському районі уламки перебили локальну лінію електромереж. Люди не постраждали.

Нагадаємо, окупанти вночі 27 квітня завдали ракетного удару по Миколаєву. Внаслідок нього загинула людина, ще 23 мирних мешканців, зокрема двоє дітей, дістали поранення. 

 

Читайте також:
Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації
Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні
На тлі скандалу. Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади спікера Сил оборони півдня На тлі скандалу. Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади спікера Сил оборони півдня
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану