USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Журналісти розкрили деталі про росіянина, який зізнавався в убивствах українських військовополонених

Окупант перед війною лежав у психлікарні
СБУ
Джерело: відкриті джерела

Російський військовий Євген Сучко, який зізнавався в убивстві українських військовополонених, раніше лежав в психлікарні. Свої ж вчинки вбивця виправдовує, йдеться у розслідуванні Bihus.info.

За даними журналістів, кат Сучко регулярно телефонує матері, дружині Любі та коханці Альоні. Саме коханці окупант розповідав про вбивства полонених і казав, що йому легше вбити людину, ніж тварину.

"При згадці про вбивства полонених, загарбник намагається себе виправдати: він нібито "полегшує життя закатованим українським бійцям", а також "молодими російським бійцям". Ще Сучко розповідав, як у дитинстві "батько вчив його вбивати" й пригадував, як його змушували дивитися на вбивство власного собаки", - йдеться в розслідуванні.

Російський військовий зізнався, що перед тим, як піти на війну, лежав у психіатричній лікарні. 

Окрім цього, журналістка Bihus.info сама телефонувала Євгенові Сучку, його дружині та коханці, проте всі кидали слухавку після питань про вбивства.

Зізнання у вбивствах

Напередодні СБУ перехопила розмову російського окупанта з на Східному фронті України з дівчиною. Загарбник визнав, що вбиває українських військовополонених після допитів звірячим способом – перерізає горло. 

"Людину потрібно трохи зарізати. Але в мене це не вперше. Мені пох.й. Військовополонених нам немає сенсу тримати. Тому що всю інформацію з них випитуємо, а далі немає сенсу тримати. Тож їх треба утилізувати", – говорить російський військовий своїй знайомій про злочин, який має вчинити після цієї телефонної розмови.

Ворог у подробицях розповідає, як перерізає людині горло. І уточнює, що в нього таких випадків вистачає й робити це доводиться вночі.

Служба безпеки встановила особу ката, його установчі дані, місце служби й коло спілкування. Чоловіком на аудіо виявився Сучко Євген Юрійович з Новгородської області РФ, 1995 року народження. Росіянина мобілізували восени 2022-го, відтоді він зі своїм підрозділом перебуває на позиціях на Харківщині.

Нагадаємо, ввечері 11 квітня російські ресурси поширили відео, на якому, ймовірно, страчують українського військового: живому чоловіку відрізали ножем голову.

На поширеному росіянами відео видно, як люди у військовій формі, які розмовляють російською, мають білу пов’язку, яка є одним із розпізнавальних символів окупантів. На руці чоловіка, якого закатували ці люди, є жовта пов’язка, яку зазвичай використовують для ідентифікації українські військові.

Згодом очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що розвідники вже знають ім'я російського військового, який відрізав голову українському полоненому.

Водночас раніше, за інформацією CNN, в соцмережах з’явилося ще відео, на якому видно обезголовлення українських солдатів. Відео нібито зняли російські найманці з ПВК "Вагнера", на ньому видно обезголовлені трупи двох українських військових, які лежать на землі біля знищеної військової машини.

Читайте також:
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість
Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку "Беркута" як оперативник, – розслідування