USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Окупанти на 80% знищили нацпарк "Святі гори" Донецької області, – Міндовкілля

Орієнтовна вартість збитків майна парку вже становить близько 5,5 млн гривень
Руслан Стрілець
Джерело: Міндовкілля

Російські окупанти знищили 80% національного парку "Святі гори", що знаходиться на території Слов’янського та Лиманського районів Донеччини. Про це заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, який перебував там з робочою поїздкою, повідомляє пресслужба відомства.

Він нагадав, що внаслідок масштабного російського вторгнення з березня 2022 року більша частина парку знаходилась в районі ведення бойових дій.

"Сьогодні через дії російських окупантів 80% цього парку знищено. Замість лісів подекуди спалена чорна земля. Великих збитків зазнала інфраструктура парку – знищені або розкрадені транспортні засоби, комп’ютерна техніка, інше обладнання. Знищено до 60–70% соснових насаджень – близько 5 тис. га лісів. Орієнтовна вартість збитків майну парку вже становить близько 5,5 млн гривень", – інформує пресслужба Міндовкілля.

Міністр наголосив, що відомство буде продовжувати документування кожного злочину окупантів проти природи.

"Це буде довгий і клопіткий шлях, але альтернатив йому немає. Ми маємо зібрати всі дані про руйнування довкілля унаслідок військових дій. Росіяни мають відповісти за кожне спалене дерево на території України. Такою є позиція Міндовкілля, і нас у цьому підтримує міжнародна спільнота", – додав він.

Нагадаємо, станом на початок грудня минулого року, за даними Держекоінспекції України, сума шкоди, яку завдала земельним ресурсам України російська агресія, – майже 500 млрд гривень.

Пізніше міністр оборони Олексій Рєзніков розповів, що збитки українській екології, завдані Росією, оцінюються у 35,3 мільярда доларів. Мільйони гектарів природних заповідників наразі знаходяться під загрозою.

 

Читайте також:
США вже таємно доправили ATACMS до України США вже таємно доправили ATACMS до України
Має конкретний план: Росія хоче зірвати Саміт миру Має конкретний план: Росія хоче зірвати Саміт миру
Ракети для ППО і HIMARS та бронетехніка: Повний список озброєння, яке отримає Україна від США найближчим часом Ракети для ППО і HIMARS та бронетехніка: Повний список озброєння, яке отримає Україна від США найближчим часом
Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби