USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05

Окупанти готують масштабну провокацію на українсько-білоруському кордоні, – розвідка

Для детального висвітлення провокації до Білорусі має прибути головний російський пропагандист Соловйов
Соловйов провокація
Джерело: відкриті джерела

Російські загарбники планують масштабну провокацію на українсько-білоруському кордоні, організацію висвітлення подій доручено пропагандисту Володимиру Соловйову. Про це інформує Головне управління розвідки Міноборони.

"Отримано інформацію, що найближчим часом військово-політичне командування РФ планує проведення масштабної провокації на кордоні України і Білорусі", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для детального висвітлення провокації до Білорусі має прибути головний російський пропагандист Володимир Соловйов. 11 березня планується організація теле-, радіомоста та пряма трансляція з місця подій для пропагандистських ЗМІ у РФ.

Для цього на територію Білорусі прибувають кілька груп росіян. Імовірно, плани окупантів передбачають загрозу руйнування об’єктів інфраструктури та можливі жертви серед мирного населення.

"Мета провокації – створення ворожої суспільної думки щодо України з боку білоруських громадян та забезпечення повноцінної участі збройних сил країни у війні на боці РФ", – додали у розвідці.

Розвідка наголосила, що Україна не проводить жодних бойових операцій на території Білорусі.

Що каже ДПСУ?

Раніше речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у коментарі UWN заявив, що Росія може вдатися до провокацій з метою звинуватити Україну. 

Проте, за його словами, прикордонники, які діють у складі Сил оборони, готові до будь-яких сценаріїв розвитку подій на цьому напрямку.

Читайте також:
Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ
Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою
З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони
Удар по ДніпроГЕС: Збитки вже становлять понад 140 млн гривень Удар по ДніпроГЕС: Збитки вже становлять понад 140 млн гривень