USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Окупанти атакували пункт видачі гумдопомоги в Херсонській області: Поранено цивільних

Росіяни застосували безпілотник, який скинув вибухівку на мирних людей
обстріл Херсонської області 2 березня
Джерело: Херсонська ОВА

Російські війська 2 березня вкотре атакували Херсонську область. Цього разу під удар потрапив пункт видачі гуманітарної допомоги в селі Козацьке. Про це інформує пресслужба Херсонської ОВА.

Там розповіли, що в село приїхали волонтери однієї з міжнародних організацій для того, щоб роздати жителям овочеві набори.

"Під час розвантаження гуманітарної допомоги російські окупанти запустили безпілотник. Він скинув вибухівку на мирних людей, які прийшли отримати овочі", – йдеться в повідомленні ОВА.

Усіх постраждалих на власному транспорті самостійно евакуювали місцеві жителі до Бериславської лікарні, де їм надають медичну допомогу.

Наразі четверо поранених перебувають у важкому стані.

Новини за темою: Чому російські обстріли цивільних та енергетичних об'єктів не впливають на політичні рішення влади: Пояснює експерт

Регулярні обстріли Херсонщини

Регіон від початку війни щодня перебуває під російськими атаками. Після звільнення правобережжя Херсонської області в листопаді 2022 року росіяни стали все частіше атакувати деокуповану частину області.

Російська армія регулярно, порушуючи всі можливі конвенції, вдається до ударів по житлових районах міста Херсон та населених пунктах, де зараз проживають тисячі цивільних.

Зокрема, нещодавно окупанти завдали масованого удару по транспортній зупинці в обласному центрі. Через обстріл п'ятеро людей загинули, ще 16 отримали поранення.

Ще одна жорстока атака РФ трапилася наприкінці січня. Тоді ворог артилерійським вогнем накрив житлові квартали Херсона.

Як заявляв депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, своїми постійними обстрілами росіяни хочуть зробити Херсон мертвим містом. Але він упевнений, що їм це не вдасться.

Читайте також:
Ветеранам АТО, які зараз не воюють, довіряють тільки 40% українців, – опитування Ветеранам АТО, які зараз не воюють, довіряють тільки 40% українців, – опитування
Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро
Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені. Оновлено Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені. Оновлено
Військове кладовище буде цілком інклюзивним і з хрестами чи меморіальними плитами на могилах загиблих воїнів Військове кладовище буде цілком інклюзивним і з хрестами чи меморіальними плитами на могилах загиблих воїнів