USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

США звинуватили Росію у воєнних злочинах в Україні

Штати запевняють: і Путін, і його поплічники понесуть покарання
Харріс
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки офіційно визнали, що Росія скоїла злочини проти людяності під час війни в Україні. Про це заявила віцепрезидент США Камала Харріс на Мюнхенській конференції, пише Reuters.

Вона наголосила, що країна детально вивчила докази щодо цього.

"У випадку з діями Росії в Україні ми розглянули докази, ми знаємо правові норми, і немає жодних сумнівів – це злочини проти людяності", – зазначила Харріс.

Що далі?

Вона уточнила, що поки це офіційне рішення США не має негайних наслідків для війни, що продовжується в Україні. Однак, за її словами, це допоможе у кількох важливих речах.

1. Ще більше ізолювати президента РФ Путіна.

2. Активізувати юридичні зусилля для притягнення до відповідальності всіх чиновників Путіна, що мають відношення до війни в Україні.

"Я кажу всім тим, хто вчинив ці злочини, та їхнім начальникам, які замішані у цих злочинах, ви будете притягнуті до відповідальності", – сказала Харріс.

При цьому додала, що США детально вивчили звіт ООН щодо "варварських та нелюдських" вчинків російських солдатів в Україні. За даними уряду США, організації, які підтримує Агентство Сполучних Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID), задокументували понад 30 тисяч випадків воєнних злочинів з моменту вторгнення.

"Давайте всі погодимося: від імені всіх жертв як відомих, так і невідомих, має перемогти правосуддя", – звернулася Харріс.

"Якщо Путін думає, що зможе нас перечекати, він дуже помиляється. Час не на його боці", – додала вона.

У Німеччині 17 лютого, відкрилася 59-та Мюнхенська конференція з питань безпеки. Вже багато років цей захід є головним для європейських країн для обговорення зовнішньої політики та політики безпеки. Цього року головною темою конференції є війна Росії проти України. Про ключові заяви світових лідерів ми писали тут.

Довідково

Мюнхенська конференція була заснована в 1962 році як "засідання представників оборонних відомств" країн – членів Північноатлантичного альянсу (НАТО). З кінця 1990-х років у ній беруть участь політики та військові із держав Центральної та Східної Європи. На самому форумі не ухвалюються рішення, але на полях традиційно відбуваються двосторонні зустрічі.

Читайте також:
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ
Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області
97% своїх повітряних атак цьогоріч Росія спрямувала на цивільні об'єкти, - Умєров 97% своїх повітряних атак цьогоріч Росія спрямувала на цивільні об'єкти, - Умєров
Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти