USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Один із найкращих американських пілотів F-16 заявив про готовність захищати небо України

За його словами, у США багато пілотів, які готові воювати на боці України
F-16
Джерело: відкриті джерела

Американський льотчик Ден Гемптон із позивним Two Dogs, якого прозвали "найсмертоноснішим" пілотом F-16, заявив про готовність захищати небо України. Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Голос Америки".

Гемптон вважає, що рано чи пізно союзники передадуть Україні літаки F-16, але, на його думку, найважливіше – знайти людей, які вже мають тисячі годин польотів на тих винищувачах і не потребують навчання.

При цьому зазначив, що ці винищувачі значно кращі, ніж радянські. Однак українським пілотам знадобиться багато часу, щоб освоїти новий літак. За словами Гемптона, навчання можуть зайняти від чотирьох до шести місяців.

Американський пілот переконаний, що для країни, яка щодня бореться на полі бою, – це дуже довго, тому Україна могла б найняти досвідчених пілотів для польотів на сучасних винищувачах. І це буде набагато швидше, ніж відправляти українських пілотів на навчання до США.

Сам же Гемптон додав, що готовий захищати небо України. Він наголосив, що в США достатньо пілотів, які можуть приєднатись до нього, якщо уряди країн вирішать це питання.

"Я навіть поїду сам, я стану номером один, можете на мене розраховувати", – заявив льотчик.

Порівняння американських і російських літаків

Гемптон оцінив ефективність літаків США і РФ у ближньому бою. За його словами, російський винищувач Су-35, який вони найчастіше використовують над Україною, має гарний вигляд тільки зовні. Насправді це старі винищувачі, де навіть немає радара AESA.

AESA – це передовий радар із системою електронного сканування (активна фазована антенна решітка, – ред.), який на 30 років випереджає радар, який знаходиться на Су-35, пояснив він.

Також американський військовий зазначив, що Су-35 набагато більший за F-16, тому його легко побачити і вразити ракетою до того, як він виявить компактний F-16.

"Наші літаки більш живучі. Я б не робив ставку в бою на Су-35 або будь-які літаки російського виробництва", – підсумував він.

Хто такий Гемптон і чому його називають "найсмертоноснішим" пілотом F-16?

Американський льотчик Ден Гемптон здійснив 151 бойовий виліт і має чи не найбільше військових нагород серед пілотів винищувачів США з часів війни у В'єтнамі, включно з Пурпуровим серцем, чотирма Почесними хрестами льотних заслуг за надзвичайний героїзм і вісьмома "Повітряними медалями" бойових дій у повітрі.

Раніше

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки обговорить можливість постачання Україні винищувачів F-16. І не виключає позитивне рішення.

Також Україна вже подала запит Нідерландам на постачання літаків-винищувачів F-16.

Читайте також:
В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова
США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде
Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну