USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Номінований на "Оскар" український фільм "Будинок зі скалок" виходить у прокат

За престижну премію стрічка змагатиметься в номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм"
Будинок зі скалок
Кадр із фільму
Джерело: відкриті джерела

В український прокат виходить картина "Будинок зі скалок", яка потрапила до списку номінантів на "Оскар-2023". Фільм можна буде переглянути в кінотеатрах Києва, Харкова, Львова, Одеси та інших міст 9 березня, розповів другий режисер і лінійний продюсер стрічки Азад Сафаров.

ЧИМ ВІДОМИЙ "БУДИНОК ЗІ СКАЛОК"

"Будинок зі скалок" – це другий фільм в історії незалежної України, який отримав номінацію на "Оскар".  Вперше номінацію отримала у 2016 році картина "Зима у вогні: Боротьба України за свободу", але тоді стрічка не здобула перемогу.

Власне, це не перша премія, де відзначається "Будинок  зі скалок". Фільм також переміг на грецькому кінофестивалі Thessaloniki International Film Festival та у документальному конкурсі Ґетеборзького кінофестивалю у Швеції. Крім того, стрічка здобула приз у номінації "Найкраща режисерська робота" на найвідомішому у світі фестивалі незалежного кіно Sundance у міжнародній програмі.

ПРО ЩО ФІЛЬМ

Це спільна робота Данії, Фінляндії, Швеції та України. Стрічку знімали на Донбасі більш як два роки. 

У фільмі йдеться про дитячий будинок в нині окупованому Лисичанську. Герої стрічки – діти зі складних родин, які потрапили до притулку, розташованому поруч з війною. В притулку вони проводять дев'ять місяців – і або повертаються до батьків, або потрапляють в інтернат чи прийомну родину. 

Нагадаємо, після перемоги запланований вихід у прокат фільму "Довбуш". Стрічка розповідає про життя гуцулів XVIII століття в Українських Карпатах. 


Теги: фільм
Читайте також:
З міжнародної телеверсії З міжнародної телеверсії "Оскара" вирізали нагородження українського фільму "20 днів у Маріуполі"
"20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар": Де подивитись фільм
Український фільм Український фільм "Довбуш" покажуть у понад 20 країнах світу
Український фільм Український фільм "Чорний ворон" тепер доступний на платформі Netflix