USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Не відвідувати масові зібрання та не піддаватися на провокації: Українцям дали важливі поради перед Великоднем

У СБУ попереджають, що ворог не полишає спроб влаштувати провокації, щоб розхитати єдність українського суспільства
Церква святого Георгія Побідоносця

Церква святого Георгія Побідоносця у Львові

Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України закликає українців не відвідувати масові зібрання та дотримуватися рекомендацій безпеки напередодні Великодня. Про це йдеться в повідомленні пресслужби силової структури.

"Ворог чудово розуміє, що зазнає поразки на полі бою, тож не полишає спроб влаштувати провокації, щоб розхитати єдність українського суспільства. Для цього РФ намагається застосовувати різноманітні інструменти і серед іншого приділяє особливу увагу релігійній тематиці", – наголошують у СБУ.

Там також запевнили, що правоохоронці докладають зусиль, аби нейтралізувати вплив противника на церковне середовище та не дати Росії мінімальної можливості використати релігійну тематику для досягнення власних цілей.

При цьому громадян закликають напередодні свята:

  • обмежити відвідування масових заходів, під якими б гаслами вони не проходили;
  • не піддаватися можливим провокаціям або підбурюванню до незаконних дій;
  • дотримуватися комендантської години, встановленої для вашого регіону;
  • не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і під час неї перебувати в укриттях;
  • без нагальної потреби не затримуватися в церквах під час освячення великоднього кошика;
  • повідомляти правоохоронним органам про підозрілі предмети та осіб, які можуть влаштовувати провокації або становити потенційну загрозу.

У СБУ працює спеціальна гаряча лінія 0-800-501-482, а також відповідна електронна пошта: [email protected], куди громадяни можуть повідомити про підозрілі предмети та осіб.

Нагадаємо, в низці регіонів України встановлюються правила та обмеження на час святкування Великодня. Зокрема, встановлюються комендантські години. В кожному регіоні рішення щодо часових обмежень приймається індивідуально, виходячи з безпекової ситуації. 

Читайте також:
Наводила російські авіабомби на Сумщину: Затримано агентку ФСБ Росії Наводила російські авіабомби на Сумщину: Затримано агентку ФСБ Росії
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW
Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ
В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко