USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

НАЗК внесло нафтопромислову корпорацію SLB до переліку спонсорів війни

SLB продовжує співпрацювати з такими російськими нафтогазовими гігантами, як "Газпром", "Роснефть" і "Лукойл"
SLB

SLB лише з травня за жовтень 2022 року поставила на російські підприємства понад 900 партій своїх товарів

Джерело: відкриті джерела

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло провідну глобальну нафтопромислову компанію SLB (колишня Schlumberger) зі штаб-квартирою в США до переліку міжнародних спонсорів війни через співпрацю російськими нафтогазовими корпораціями. Про це повідомляє НАЗК.

"Згідно з інформацією, яку агентсву надала Рада економічної безпеки України, після повномасштабного вторгнення Росії, компанія не лише не засудила військові дії агресора, але й розширила свій бізнес на його території", – йдеться у повідомленні.

SLB продовжує співпрацювати з такими російськими нафтогазовими гігантами, як "Газпром", "Роснефть" і "Лукойл", а також мобілізує своїх співробітників у Росії на війну проти України.

SLB лише з травня за жовтень 2022 року поставила на російські підприємства понад 900 партій своїх товарів. На власному ж сайті компанія відкрито заявляє, що принесла до бюджету Росії податків на суму понад $4,5 млрд.

Зазначається, що використовуючи широку мережу дочірніх підприємств на території Росії, SLB успішно обходить міжнародні санкції. Досвіду в подібних операціях у компанії вдосталь. Починаючи з 2000 років, SLB була тричі оштрафована урядом США за порушення національного санкційного законодавства через продовження постачань в Іран, Судан та Росію.

Крім того, повідмоляється, що восени минулого року понад 9 тисяч працівників SLB в Росії отримали повістки на робочому місці. Компанія забороняє співробітникам працювати дистанційно, аби ті не могли уникнути мобілізації.

Читайте також:
В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова
США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде
Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну