USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Навіщо "кухар Путіна" бреше про контрнаступ ЗСУ: Розповідає Центр протидії дезінформації

Зараз вкиди Пригожина потрібні здебільшого для уповільнення контрнаступу збройних сил, вважають у ЦПД
Пригожин Путін
Джерело: відкриті джерела

Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин, якого також називають "кухарем президента РФ Володимира Путіна", навмисно робить системні вкиди дезінформації в інфопростір за для впливу на ситуацію на фронті. Про це в ефірі UWN заявив старший аналітик Центру протидії дезінформації – робочого органу Ради національної безпеки та оборони Іван Сличко.

Сьогодні Євген Пригожин заявив, що "український наступ уже розпочався". За його словами, це проявляється "в активному застосуванні ЗСУ винищувачів та множинних атаках по флангах фронту".

Водночас Іван Сличко зазначив, що таким чином Пригожин веде інформаційну війну та намагається маніпулювати росіянами. 

"Потрібно розуміти, що Пригожин веде активну інформаційну війну і часом доволі успішно, він вміє маніпулювати росіянами. Розуміє, які фейки можуть зашкодити Україні. Наприклад, його маніпуляція щодо нестачі боєприпасів привели не тільки до поповнення ПВК "Вагнера" снарядами, а й до підтримки його росіянами, тобто він зараз набрав ще більше політичного рейтингу в Росії", – сказав експерт. 

Також у Центрі протидії дезінформації нагадали про заяву Пригожина щодо "швидкого кінця його ПВК". До такої маніпуляції "кухар Путіна" вдався задля того, щоб вплинути на пильність ЗСУ. 

"Зараз вкиди Пригожина потрібні здебільшого для уповільнення контрнаступу ЗСУ, а також для зниження бойового духу наших військових. Прикладом цього є нещодавній фейк щодо вбивства генерала-майора Ігоря Танцюра", – підсумував Іван Сличко.

Контрнаступ ЗСУ

Штаб головнокомандувача Збройних сил України ухвалюватиме рішення про початок запланованого контрнаступу в останній момент. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

За його словами, Україна перебуває в постійному контакті зі своїми ключовими союзниками, такими як США, Велика Британія, Німеччина та Польща, але "дані щодо проведення тих чи інших операцій, чисельність залучених підрозділів і на якому напрямку – ця інформація є цілком секретною".

Читайте також:
Франція збирається запросити РФ на церемонію річниці висадки союзників у Нормандії, – ЗМІ Франція збирається запросити РФ на церемонію річниці висадки союзників у Нормандії, – ЗМІ
Путін підкуповує росіян на війну в Україну, – розвідка Британії Путін підкуповує росіян на війну в Україну, – розвідка Британії
Москва хоче звинуватити главу СБУ в організації теракту в Москва хоче звинуватити главу СБУ в організації теракту в "Крокусі"
Трамп у рамках свого Трамп у рамках свого "плану миру за 24 години" пропонує віддати РФ Крим і частину Донбасу, – WP