USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

НАТО розробляє секретні інструкції на випадок участі країн блоку у конфлікті

У секретних інструкціях плануватимуться способи одночасної участі альянсу в так званому високоінтенсивному конфлікті за статтею 5, коли союзники повинні захищати один одного, а також поза зоною дії цієї статті
НАТО
НАТО
Джерело: відкриті джерела

НАТО розробляє секретні інструкції на випадок участі країн блоку у конфлікті, за якого союзники повинні захищати один одного за статтею 5, повідомляє Bloomberg.

Очікується, що на зустрічі в Брюсселі цього тижня міністри оборони країн альянсу підпишуть нові політичні інструкції, які встановлять інвестиційні вимоги до союзників для підготовки до будь-якої потенційної майбутньої військової діяльності.

У секретних інструкціях плануватимуться способи одночасної участі Північноатлантичного альянсу в так званому високоінтенсивному конфлікті за статтею 5, коли союзники повинні захищати один одного, а також поза зоною дії цієї статті.

За словами високопоставленого чиновника НАТО, союзникам по блоку буде запропоновано спрямувати інвестиції на можливості, необхідні для колективної оборони, такі як більш важкі сили, а також більше протиповітряної та протиракетної оборони. Керівництво також наголосить потребу в більших інвестиціях у цифрову модернізацію та зазначить необхідність комплексного використання даних, зібраних від сил. Після ухвалення вказівок військове командування Північноатлантичного альянсу протягом наступних місяців детально окреслить вимоги до кожного союзника.

Теги: НАТО
Читайте також:
Заяви Макрона про відправку військ НАТО до України формують новий безпековий порядок у світі Заяви Макрона про відправку військ НАТО до України формують новий безпековий порядок у світі
Німеччина прогнозує напад Росії на НАТО у 2026 році Німеччина прогнозує напад Росії на НАТО у 2026 році
Росія готується до нової війни, але вже з НАТО: Коли вона може початися? Росія готується до нової війни, але вже з НАТО: Коли вона може початися?
Швеція офіційно стала 32-им членом НАТО Швеція офіційно стала 32-им членом НАТО