USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Путін повністю себе дискредитував на міжнародній арені, – Чаленко

Метою візиту Лаврова до Африки було намагання перебити проактивну позицію України
Ігор Чаленко
Джерело: відкриті джерела

Натяки Росії на те, що вона є реінкарнацією Радянського Союзу, і бажання щось переформатувати, свідчать про те, що процеси в країні йдуть абсолютно в діаметральному напрямі. Про це заявив голова Центру аналізу і стратегій Ігор Чаленко в ефірі UWN.

"Те, що російський лідер себе повністю дискредитував, – це очевидно на міжнародній арені. Для того, щоб зрозуміти, власне, рівень цього падіння, хочу нагадати 2014 рік, коли Росія входила в G8, тобто внаслідок своїх дій стосовно України Російська Федерація – з країн так званого "золотого мільярда", як любить говорити Путін", – зазначає Чаленко.

Експерт вважає, що до РФ колись все-таки має дійти те, що їхній президент замість того, щоб дійсно бути поважною особою на світовій арені, робить все навпаки.

"Візьміть, наприклад, їх Федеральний бюджет за перший місяць 2023 року. Ми побачили, що в січні в них доходи впали на третину в порівнянні з січнем минулого року, а нафтогазові доходи впали на 46%. Ось вам робота санкцій, ось вам ефективність дипломатична не лише Путіна, але і Лаврова, який катається країнами Африки. Не зрозуміло, що він там робить", – зазначив аналітик.

Чаленко назвав візит Лаврова до Африки намаганням перебити проактивну позицію України.

"В тому числі Grain From Ukraine ініціативи тому, що Україна почала активно залазити на території, там де Росія нібито себе почувала доволі непогано, – країни Карибського басейну, африканські країни, азійські регіони", – додав він.

Читайте також:
Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби
Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Росіяни модернізують Росіяни модернізують "Шахеди" та нарощують темпи їхнього виробництва