USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Генерала Забродського призначили на високу посаду у керівництві ЗСУ

В "Євросолідарності" привітали свого колегу з новим призначенням
Народний депутат від
Джерело: відкриті джерела

Генерала Михайла Забродського призначено на високу посаду у керівництві Збройних сил України. Це підтвердили у партії "Європейська солідарність", членом якої він є.

"Настав момент, коли він має повною мірою зосередитися на службі, посилити стратегічний потенціал ЗСУ і сприяти разом з Валерієм Залужним та іншими воєначальниками успіху вирішального контрнаступу на русню. На фронті він зараз дійсно куди потрібніший, бо такі досвідчені та сміливі воїни, як Михайло, – на вагу золота. Такими як він пишалася б будь-яка команда", – йдеться у заяві партії.

Що з мандатом Забродського

Раніше стало відомо, що Забродський написав заяву про складання мандата за власним бажанням. Про це йдеться в проєкті постанови №9114.

Парламентський комітет з регламенту, депутатської етики та організації роботи ВРУ вже розглянув заяву нардепа і порекомендував Раді ухвалити її.

Однопартієць Забродського Олексій Гончаренко в Telegram написав, що нардеп вирішив "зосередитися на допомозі ЗСУ".

Варто зазначити, що на парламентських виборах Михайло Забродський був четвертим номером у списку партії "ЄС" і обіймає посаду першого заступника голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відомо, що з початку повномасштабної війни Забродський допомагає Генштабу ЗСУ.

Михайло Забродський має звання генерал-лейтенанта ЗСУ та Героя України.

З 2015-го по 2019 рік він був командувачем Десантно-штурмових військ, першим заступником керівника антитерористичного центру при СБУ і керівником АТО на території Донецької та Луганської областей (2017 року).

Раніше

Верховна Рада достроково позбавила мандатів нардепів від "ОПЗЖ" Олега Волошина, Наталію Королевську та її чоловіка Юрія Солода.

Пізніше в ЦВК не визнали обраними нардепами представників "ОПЗЖ", які йшли у списках після народних обранців із цієї партії, які склали мандат раніше.

Крім того, ми писали, що Рада підтримала припинення повноважень нардепа від "Слуги народу" Олександра Трухіна.

Читайте також:
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
Влада готує велику реформу освіти: Що зміниться та чи залишиться бюджетна форма навчання Влада готує велику реформу освіти: Що зміниться та чи залишиться бюджетна форма навчання
Зеленський цьогоріч не підписав 36 законодавчих ініціатив Зеленський цьогоріч не підписав 36 законодавчих ініціатив
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака