USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Наразі населення України становить 29 млн людей: Тривожні показники еміграції

Близько 9 млн українців досі не повернулися до України після повномасштабного вторгнення
українці

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Станом на червень 2023 року в Україні мешкає 29 мільйонів осіб. Таку статистику навів Український інститут майбутнього.

За даними інституту, близько 8,6 мільйона українців залишили Україну під час війни і не повернулися на батьківщину.

З 29 мільйонів, що залишаються на території України, офіційно працевлаштовано близько 9,5 мільйона осіб. Якщо прибрати бюджетників, то кількість працюючих українців становить від 6 до 7 мільйонів осіб. Таким чином, ці громадяни забезпечують 23 мільйони українців, серед яких безробітні, пенсіонери, пільговики, діти, учні тощо.

Джерело: Український інститут майбутнього

В інституті зазначають, що скоро в нашій країні не буде кому створювати внутрішній валовий продукт, оскільки кількість пенсіонерів вдвічі перевищуватиме працююче населення.

"Якщо нічого не змінювати, у перспективі кількох років пенсіонерів в Україні буде вдвічі більше, ніж працюючих", – зазначили аналітики.

У звіті йдеться, що на цей час коефіцієнт фертильності впав нижче 1, хоча для зростання чисельності населення цей коефіцієнт має бути більшим за 2.

Раніше

У 2021 році, до початку повномасштабної війни, чисельність населення України (без урахування тимчасово окупованого Криму) становила 41 млн 167,3 тисячі осіб, за даними Державної службі статистики.

Читайте також:
"Дочка" Auchan продала свої активи у РФ
Mastercard приєднається до програми українського кешбеку Mastercard приєднається до програми українського кешбеку
Світову економіку чекає десятиліття слабкого зростання, попри уникнення рецесії, – МВФ Світову економіку чекає десятиліття слабкого зростання, попри уникнення рецесії, – МВФ
За рахунок допомоги партнерів: Міжнародні резерви України зросли майже на 20% За рахунок допомоги партнерів: Міжнародні резерви України зросли майже на 20%