USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

НАБУ і САП повідомили про підозру ексдепутату Київської облради за обман у декларації

У 2023 році повноваження депутата припинено
Руслан Кузьменко
Руслан Кузьменко
Джерело: відкриті джерела

Працівники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного бюро безпеки повідомили про підозру ексдепутату Київської облради за внесення завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік. Про це повідомляє пресслужба САП.

Про кого йдеться

За даними ​​журналіста Олега Новікова, йдеться про Руслана Кузьменко – ексдепутата від "Європейської солідарності".

До декларації за 2020 рік депутат не вніс відомості про будинок та земельну ділянку, які перебували в його користуванні та членів його сім’ї, три транспортні засоби, які належали особі, з якою він спільно проживав, а також отримані нею доходи. 

Йдеться про будинок площею 430,2 квадратних метри та земельну ділянку площею 1,84 га під Києвом вартістю 21,25 млн гривень та 4,9 млн гривень відповідно. Посадовець також "забув" вказати автомобіль Toyota Prado, вантажний автомобіль DAF та напівпречіп-фургон, які належать члену його сім'ї, а також доходи цієї особи за 2020 рік та відомості про грошові кошти на рахунках у банку. 

Загальна вартість незадекларованих активів становить понад 27 млн гривень.

У 2023 році повноваження депутата припинено, оскільки той знаходиться поза межами України і не повернувся додому навіть після деокупації Київщини.

Підозру йому було оголошено заочно.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання САП про оголошення в міжнародний розшук депутата Київської міськради Владислава Трубіцина. Зазначимо, що він також був оголошений у розшук в Єревані за крадіжку цінних книг з Національної бібліотеки Вірменії. 




Читайте також:
Дає концерти на окупованих територіях: Колишній український музикант отримав підозру Дає концерти на окупованих територіях: Колишній український музикант отримав підозру
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака
Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук
Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова