USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Обіцяла перемогу в тендерах: На відкатах викрито начальницю управління міськради на Одещині

Правоохоронці затримали депутатку під час отримання майже 106 тисяч гривень
Прокуратура_5

Прокуратура викрила корупційну схему на Одещині

Джерело: Офіс Генерального прокурора

У Чорноморській міській раді на Одещині викрили начальницю управління, яка брала хабарі за забезпечення перемоги в тендерах на виконання замовлень за бюджетні гроші. Про це інформує Офіс генпрокурора.

Депутатка організувала корупційний механізм одержання грошей від представників комерційних структур. За неправомірну вигоду вона "гарантувала" сприяння у перемозі в тендерах на закупівлю товарів, надання послуг та виконання робіт за рахунок місцевого бюджету. Гроші підприємці мали передавати через посередника.

За даними прокуратури, підозрювана була затримана під час отримання 105,6 тисячі гривень від одного з підрядників після проведення розрахунків за договором з монтажу систем вентиляції та обслуговування мереж теплопостачання на загальну суму понад 1 млн гривень.

Новини за темою: Начальницю Житомирської митниці, яка попалась на хабарі, арештували

Жінка штучно завищували вартість товарів, послуг та робіт. За це чиновниця вимагала 10% від суми укладеного договору, йдеться в повідомленні. 

Також за надання неправомірної вигоди правоохоронці затримали керівника підприємства-підрядника.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за фактами одержання та надання неправомірної вигоди. Вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення начальниці управління від займаної посади.

Новини за темою: На Полтавщині комунальник вимагав у підприємця хабар за перевезення загиблих військових та за їх поховання

Раніше

У Києві затримали виконувача обов’язків начальника відділу з питань благоустрою, який попався на хабарі.  

У відомстві зазначили, що від хабаря чиновника не зупинило навіть те, що його керівник та головний спеціаліст відділу нещодавно "погоріли" на цьому ж.

Згідно з матеріалами слідства в.о. начальника відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища одного із районів столиці після перевірки документів на здійснення діяльності СТО почав вимагати у керівника автосервісу щомісячну плату у розмірі 10 тис. гривень за подальше безперешкодне здійснення діяльності.

Читайте також:
У Сумах двоє депутатів намагалися підкупити начальника МВА У Сумах двоє депутатів намагалися підкупити начальника МВА
Убивства цивільних у Грозі, обстріли портової інфраструктури та пріоритети вищого рівня, – генпрокурор озвучив плани по співпраці з МКС Убивства цивільних у Грозі, обстріли портової інфраструктури та пріоритети вищого рівня, – генпрокурор озвучив плани по співпраці з МКС
Затримано експосадовця логістики та тилу ЗСУ: У нього знайшли активи на понад 50 млн гривень Затримано експосадовця логістики та тилу ЗСУ: У нього знайшли активи на понад 50 млн гривень
Вимагав Вимагав "відкати" за допомогу пораненим військовим: Затримано депутата Тернопільської облради