USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95

В Україні запустили сайт з алгоритмом дій для поранених військових: Як ним скористатися

Через розділ військові, зокрема, зможуть завантажити зразки рапортів та покрокові інструкції отримання виплат
військові

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

На сайті Міноборони офіційно запрацював спеціальний розділ для військових, які отримали поранення. Про це повідомляє заступник міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram

Вона зазначила, що доступ до цього розділу здійснюється з сайту Міноборони через вкладку "військовослужбовцям", яка веде до сайту "Турбота".

"Сайт простий у користуванні, містить алгоритми дій пораненого та відповіді на всі питання, які виникають під час лікування, проходження ВЛК, отримання виплат тощо", – розповіла заступник міністра.

Новини за темою: Додому з полону повернулися ще 45 українців. Фото

Також на сайті "Турбота" можна завантажити "Довідник військовослужбовця після поранення", зразки рапортів та покрокові інструкції отримання виплат, протезування, отримання статусу УБД, посвідчення особи з інвалідністю тощо.

План із цифровізації військово-лікарської комісії

На початку 2023 року команда Міністерства цифрової трансформації України разом з Міністерством оборони, Міністерством охорони здоров'я, Міністерством у справах ветеранів та Міністерством соціальної політики України розробили план із цифровізації військово-лікарської комісії.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що електронний документообіг скоротить черги. Автоматизація процесів знизить навантаження на поранених українських військових.

Зараз процеси ВЛК зовсім не цифровізовані. Поранені бійці вимушені проводити час у чергах, ходити до різних інституцій, збирати купу паперових документів. І це все для того, щоб підтвердити поранення. Потім комісія дає експертний висновок, що робити військовому після поранення: звільнятися зі служби, переводитися на іншу посаду чи повертатися до частини для продовження служби. Федоров зазначає, що такий "квест" треба проходити, навіть якщо військовому ампутували руку або ногу.

Читайте також:
Росіяни модернізують Росіяни модернізують "шахеди" та нарощують темпи їхнього виробництва
Велика Британія виділить Україні найбільший в історії пакет військової допомоги Велика Британія виділить Україні найбільший в історії пакет військової допомоги
МЗС наказало припинити усі консульські дії щодо українців призовного віку МЗС наказало припинити усі консульські дії щодо українців призовного віку
На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету