USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

На Кіровоградщині затримали російську агентку, яка збирала інформацію про підприємства українського оборонпрому

Зловмисниці загрожує довічне ув'язнення
затримання Черкащина
Джерело: СБУ
Працівники Служби безпеки України затримала у Кіровоградській області російську агентку, яка розвідувала локації підприємств українського оборонного комплексу, повідомляє пресцентр СБУ.

За даними слідства, фігуранткою є мешканка Олександрійського району, яку представники російської спецслужби дистанційно залучили до співпраці проти України.

За вказівкою РФ вона збирала актуальну інформацію про місця розташування об’єктів військової та критичної інфраструктури на території регіону.

Насамперед ворога цікавила інформація щодо підприємств, які виконують державні оборонні замовлення для потреб Збройних сил України.

Отримані відомості жінка мала передати месенджером через зв’язкових, які входять до складу окупаційних угруповань на Східному фронті.

Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для підготовки серії ракетних ударів по українських об’єктах. А втім, співробітники СБУ спрацювали на випередження та затримали жінку в той момент, коли вона фотографувала одне з місцевих підприємств.

Новини за темою: Владислав Селезньов: Є випадки, коли зрадники України допомагають ГУР та СБУ проводити диверсії у Криму

У жінки вилучили мобільний телефон, який вона використовувала для фотографування об’єктів з прив’язкою до місцевості, а також для спілкування з РФ.

Як покарають зловмисницю? 

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Теги: СБУ
Читайте також:
Наводила російські авіабомби на Сумщину: Затримано агентку ФСБ Росії Наводила російські авіабомби на Сумщину: Затримано агентку ФСБ Росії
Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ
Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента
Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ