USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

На ДП "Укрспирт" викрили злочинну схему продажу пального за завищеними цінами, збитки сягнули понад 55 млн гривень

Троє підозрюваних на момент скоєння злочину працювали на керівних посадах підприємства
НАБУ_2

Правоохоронці викрили злочинну схему на ДП "Укрспирт"

Джерело: НАБУ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро (НАБУ) викрили злочинну схему реалізації на ДП "Укрспирт" палива за завищеними цінами, що завдало збитків на понад 55 млн гривень. Про це повідомляють у пресслужбі САП

Правоохоронці повідомили про підозру семи учасникам злочинної схеми, з них троє на момент скоєння злочину працювали на керівних посадах підприємства.

На ДП "Укрспирт" злочинці займались продажем палива котельного коксохімічного за завищеними цінами, яке використовувалось для виготовлення спирту. 

Новини за темою: НАБУ оголосило підозру нардепці Саладусі в недостовірному декларуванні майна на понад мільйон гривень

"У межах досудового розслідування встановлено, що службові особи ДП "Укрспирт" вступили у змову з представниками приватних суб’єктів господарювання та за винагороду здійснювали закупівлю палива за завищеними цінами", – розповіли в прокуратурі.

За даними САП, за однією зі злочинних схем, підприємці самостійно виробляли паливо, проте реалізовували його за цінами вище ніж ринкові державному підприємству як таке, що нібито було придбане у виробників. За іншою схемою, паливо придбавали безпосередньо у пов’язаного підприємства-виробника та також реалізовували його ДП "Укрспирт" за завищеними цінами.

Наразі досудове розслідування триває.

Джерело: НАБУ

Новини за темою: Польська прокуратура розслідує махінації з українським зерном: Що відомо

Раніше

Компанія, співвласницею якої є дружина виконувача обов'язків директора Бюро економічної безпеки Едуарда Федорова, продає діоди ремонтним заводам "Укрзалізниці" за завищеною у півтора-два рази ціною.

За даними розслідування, йдеться про Ольгу Федорову, яка є співвласницею ТОВ "Глобальні технології майбутнього". Донедавна ця фірма займалась системами відеоспостереження на Донеччині, звідки родом і де раніше служив сам Федоров. 

Але з 2022 року компанія змінила напрямок і почала постачати запчастини ремонтним заводам "Укрзалізниці" в Києві, Дніпрі та Запоріжжі (загалом за ці півтора року сума угод перевищила 50 млн гривень).

Читайте також:
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака
Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук
Росія очолила світовий рейтинг кіберзлочинності Росія очолила світовий рейтинг кіберзлочинності
Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова