USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

На Дніпропетровщині викрили підпільне виробництво спирту, збитки від несплати податків сягнули 4 млрд гривень

Детективи БЕБ вилучили 113 тонн незаконно виготовленої продукції
БЕБ_1
Працівники БЕБ виявили незаконне виробництво спирту
Джерело: Бюро економічної безпеки України

В Дніпропетровській області детективи Бюро економічної безпеки викрили групу осіб, які організували незаконне виробництво спирту з використанням технологічного обладнання, що забезпечує його виготовлення в промислових масштабах. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

За інформацією бюро, зловмисники щодоби незаконно виготовляли 20 тонн спирту. За допомогою підземного трубопроводу довжиною приблизно 1 км продукцію перекачували до обладнаного спиртосховища.

Сума збитків щодо несплати акцизного податку та ПДВ складає приблизно 4 млрд гривень.

Працівники БЕБ виявили незаконне виробництво спирту
Джерело: Бюро економічної безпеки України

Під час обшуків співробітники БЕБ вилучили 113 тонн незаконно виготовленого спирту та обладнання цілісного майнового комплексу, що включає всі етапи технологічного процесу виготовлення спирту.

Наразі тривають слідчі дії, до яких залучені працівники Департаменту контролю за підакцизними товарами Державної податкової служби. 

Новини за темою: БЕБ викрило підпільне виробництво тютюну для кальяну: Вилучено продукцію на загальну суму 17,4 млн гривень

Раніше 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро (НАБУ) викрили злочинну схему реалізації на ДП "Укрспирт" палива за завищеними цінами, що завдало збитків на понад 55 млн гривень.

Правоохоронці повідомили про підозру семи учасникам злочинної схеми, з них троє на момент скоєння злочину працювали на керівних посадах підприємства.

На ДП "Укрспирт" злочинці займались продажем палива котельного коксохімічного за завищеними цінами, яке використовувалось для виготовлення спирту. 

Читайте також:
Президент США Джо Байден та його дружина Джилл заробили минулого року 620 тисяч доларів Президент США Джо Байден та його дружина Джилл заробили минулого року 620 тисяч доларів
Росія очолила світовий рейтинг кіберзлочинності Росія очолила світовий рейтинг кіберзлочинності
Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про перезавантаження Бюро економічної безпеки Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про перезавантаження Бюро економічної безпеки
Кабмін призначив нового очільника Бюро економічної безпеки: Ним став Сергій Перхун Кабмін призначив нового очільника Бюро економічної безпеки: Ним став Сергій Перхун